Gå til hovedindhold
Du er her:

Referater 2023/24

Her kan I finde referater fra de seneste skolebestyrelsesmøde.

  • Møde nr. 1 - 29.08.23

    1. møde i skoleåret 2023 2024

    d. 29. august 2023

    Sted: Personalerummet 1. sal

    Tid: 17.00-19.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand,

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Tina Westergaard, suppleant Marie Bamberger

    Afbud fra: Marie Bamberger, Hanne Rosenkrantz-Theil

    1. Velkommen til skoleåret 23-24

    Birgitte bød velkommen. Ny afdelingsleder for udskolingen Tina Westergaard og ny forperson for elevrådet Alma Westrup Wittendorff blev præsenteret.

    Vi har haft en god skolestart og det bliver dejligt med et nyt skoleår på den ”nye” skole.

    2. Udearealerne på Lundtofte Skole (1½ time)

    Mødets formål er at drøfte den videre proces for klarlægningen af Lundtoftes Skoles udearealer i et helhedsperspektiv samt forventningsafstemme brugerinddragelsen af bl.a. forældrebestyrelsen.

    Deltager: Rasmus Mattern Nielsen (Centerchef CUP), Diana Walker (udviklingskonsulent CUP),  Maja Arp (Afdelingschef areal og infrastruktur), Dina Heldt (projektleder areal og infrasturktur)

    Desværre meldte forvaltningen afbud. Punktet blev udsat til et senere møde.

    3. Godkendelse af referat fra den 7. juni 2023

    Korrektion ang. pkt om mobilpolitik. Politik skal fremgå af hjemmesiden

    4. Input fra lærerene ang. brugen af mobiltelefoner & skærm (møde i uge 32)

    Enighed i personalegruppen. Skærme skal kun bruges i forbindelse med undervisningen. Pc’er bruges kun når læreren vurderer at det er relevant. Personalet beder om opbakning fra Skolebestyrelsen i fht. eleverne og forældrene i forhold til det vedtagne princip. Vi er ude i en kulturændring, hvor forældre også  må tage drøftelsen med deres børn. Udvalgets oplæg blev drøftet. Medarbejderne i indskolingen oplever ikke problemer med brugen af mobilenheder og skærme. Vigtigt med relevante regler. Hvis elever skal anvende mobiler i undervisningen, kan der udstedes ”mobilpas” som indikerer, at her må der anvendes mobil. Skolens ”frikvartersudvalg” skal drøfte mulighederne for alternative aktiviteter. Dilemma i forhold til betaling via mobilen, hvis eleverne skal købe mad i spisepausen. I SFO er der mobilfri zone og det gælder også smartwaches. Eleverne ”opdrages” fra skolestarte. I klubben er der regler for mobile enheder og skærmbrug. Drøftelse af brugen det åbne klubmiljø, herunder computerspil i klubben. Når eleverne spiller i klubben, har vi styr på hvilke spil der bruges. Hvis de går hjem spiller de måske meget voldelige spil.

    Mobil og skærmpolitik drøftes på skolebestyrelsens seminar d. 3. oktober. Skolens sundhedspolitik bør indtænkes.

    5.a Nyt punkt. Budgethøring

    Birgitte orienterede. Dialogmøde med kommunalbestyrelsen/økonomiudvalget i vores kultursal d. 11. september. Forslagene til budgetreduceringer rammer især SFO og klubområdet. Forslag om reduktion i åbningstid i SFO/klub, ændring af fordeling af pædagoger og pædagogmedhjælpere. Der foreslås ligeledes en reduktion af lejrskoler og en hævelse af klassekvotienten ved indskrivning i 0. klasse. Lars orienterede om fordelingen mellem områderne (børn/unge og ældre) sammenlignet med andre kommuner. Lars samler ind til høringssvar.

    5. Årshjul og forældremøder – hvem deltager og hvad ønsker I på dagsordenen?

    Møderække:

    årgang – 31. august kl. 17-18 / 30. oktober kl. 17-19

    årgang – 29. august kl. 17-19

    årgang – 5. september kl. 17-19

    årgang – 12. september kl. 16-18

    årgang – 29. august kl. 17-19

    årgang – 12. september kl. 16:30-18:30

    årgang – 12. september kl. 17-19

    årgang – 12. september kl. 17-19

    årgang – 12. septembre kl. 17-19

    årgang - ?

    Drøftelse af ”synlighed” og forventninger fra Skolebestyrelsen. Julie reviderer det oplæg/talepapir som bestyrelsesmedlemmer kan medbringe til forældremøderne.

    Bestyrelsen fordelte forældremøderne mellem sig

    6. Opfølgning på byggesagen

    Birgitte orienterede. Der er stadig udfordringer med ventilationen. Der er et juriuidisk udestående mellem bygherre, bygherrerådgiver og entreprenør som forhaler sagen. Vores projektleder har sat eksternt firma på. Vi mangler stadig samtale/kaldeanlæg samt ur i skolegården. Låsesystemerne giver stadig udfordringer. CAE er opmærksomme på det. Vi forventer at der opsættes lærred, projektor og anlæg op i kultursalen i uge 42. Bagindgangen/Lundtofteindgangen til biblioteket skal implementeres så der er indgang der fra kl. 18. CAE arbejder på sagen. De eksterne brugere ar begyndt at tage vores lokaler i brug, herunder Musikskolen, gymnastikforeningen, keramikholdet mfl.

    7. Forældreovertagelsesdag i fbm. pædagogisk weekend

    Medarbejderne tager på pædagogisk weekend d. 27. oktober. Forældrene skal overtage undervisningen og pasningen i 0. – 5. klasse i tidsrummet fra kl. 12.00 – 15.00. Eleverne i 6. – 9. klasse sendes hjem med en opgave. Der orienteres om det på forældremøderne. Kontoret udsender info fra bestyrelsen samt muligheder for at booke lokaler, buskort mm. Idekatalog kan udarbejdes på bestyrelsesseminaret.

    8: Meddelelser

    Elever: Elevrådet har udarbejdet fordeling af boldburet i skolegården og kunstbanen på boldbanen. Der er stadig tvivl om ringetider for spisepausen. Præcisering: 11.25-11.40

    Ledelse: Der har været fællespasning i SFO for de andre SFO’er. Arbejdet med majbørn og udsatte elever fra de andre skoler har været en stor opgave. Klubbernes ”Mini-OL” var en stor succes. Der var spisning i teltene og stor fest fredag aften (med DJ, røgmaskine og der til hørende brandalarm). Der er stor tilslutning til både fritidsklub og juniorklub. Der arbejdes på at afholde høstfest i SFO.

    Medarbejdere: Bekymring over idrætsfacciliteter. Vores egen boldbane er præget af at den har været i brug hele året i genhusningsperioden. Vi kan ikke længere benytte boldklubbens opvisningsbane lige på den anden side af Nøjsomhedsvej, men kan benytte kunstbanerne. Der er manglende depotplads i sale og omklædningsrum, herunder opbevaringsskabe til idrætslærerne.

    Bekymring over ringe rengøring efter vi er flyttet tilbage efter genhusning, herunder rengøring over 1,6 meter.

    Bekymring over udsugning ved kopimaskiner.

    Forældre: Fællesskabsudvalget er inspireret af skoler med ”genbrugsstationer” hvor elever f.eks kan bytte tøj

    9. Punkter til kommende møder:

    Vedtagelse af revideret princip for brugen af mobiltelefoner (Mobiler/skærme/smartwatche)

    Skema

    Erfaringer fra Covid19

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    3. oktober – Bestyrelsesseminar kl. 12-21

    7. november

    5. december

    6. februar

    5. marts

    2. april

    7. maj

    4. juni

    Kontaktforældremøde: 16. januar kl. 17-19

  • Møde nr. 2 - 03.10.23 (skolebestyrelsesseminar)

    Væsentlige pointer fra 2.  møde i skoleåret 2023 2024 (Skolebestyrelsesseminar)
    Tirsdag d. 3. oktober 2023

    Sted: Lundtofte Skole
    Tid: 12.00 – 21.00
    Ordstyrer: Lars
    Forplejning: Stedets bedste menu
    Referent: Henrik Fromberg (pointer fra dagen)
    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Tina Westergaard, suppleant Marie Bamberger, Kontorleder Charlotte Parmo Christensen
    Afbud fra: Marie

     

    12.00 - 12.30

    Velkommen. Birgitte og Lars bød velkommen

    Frokost

    12.30 - 13.30

    Godkendelse af referat. Referat godkendt. Ærgeligt at CAE ikke kunne komme

    Økonomi og regnskab. Charlotte orienterede og besvarede spørgsmål. Vi har fokus på vikarudgifterne. Hjemsendelse af de ældste klasser kan blive en nødvendighed. Dilemma om vi skal have bøger eller læringsportaler.

    Ferieplan. Drøftelse. Personalet fremlagde deres forslag. Bestyrelsen stemte for forvaltningens forslag.

    Sommerens eksamensresultater. Birgitte og Henrik fremlagde nøgletal fra uddannelsesstatistik.dk (UVM). Vi har gode resultater.

    Sygefravær og vikardækning. Birgitte og Flemming orienterede om sygefraværet. Lidt forhøjet sygefravær i SFO. Flemming er i dialog med personaleafdelingen. Fokus på indeklimaet i indskolingshuset.

    Orientering og evt. beslutning (ledelsen)

    13.30 - 14.00

    Udskolingsprofil. Tina orienterede understøttet af data. To typer profil: Faglig profil med fokus på fag, Pædagogisk profil, med fokus på undervisnings/læringsformer. SKB kom med flere indput. Skal udbredes og drøftes i peronalegruppen. SKB’s Værdi og profiludvalg inddrages.

    Orientering (Tina)

    14.00 - 15.00

    SFO/Klub (Mål og indholdsplan)

    Lars orienterede og opridsede 4 kendetegn for en god SFO. Gruppearbejde med efterfølgende opsamling på hhv. ”Drømme” og ”bekymringer”. Forskellige perspektiver blev drøftet: Resurser/peronale, selvbestemmelse, ture/arrangementer, fysiske rammer, aktiviteter/hverdagen, relationsarbejdet, ”det digitale”. Udarbejdelse af princip for SFO pg Klub. Tages op ved næste møde.

    Drøftelse (Lars og Flemming)

    15.00 - 15.30

    Pause

    15.30 - 16.30

    Princip for brug af mobile enheder og skærme. Drøftelse af input fra både forældre, elever og personale. Endelig beslutning om princip:

    ·  Lundtofte Skole og SFO er mobilfrit område

    ·  Eleverne i 4.-9. skal aflevere deres mobiltelefoner ved skoledagens start, hvor de vil blive låst inde i et skab. Ved skoledagens afslutning udleveres mobiltelefonerne igen.

    ·  Lærerne kan vælge, at eleverne må bruge mobiltelefonen i undervisningen, såfremt det tjener et fagligt formål, som elevernes PC’er ikke kan opfylde.  

    ·  Hvis eleverne ikke overholder retningslinjerne, vil mobiltelefonen blive inddraget og afleveret på skolens kontor, hvor den kan hentes efter skole. 

    Beslutning (Julie)

    16.30 - 17.00

    Pause

    17.00 - 18.00

    Skemalægning og erfaringer fra Covid19. Drøftelser: Flexibel mødetid, flexible skemaer (kan give pres på elever og familier), kortere skoledage, flere 2voksentimer, udeskole, brug af eksterne tilbud, fagblokke, holddannelse, kreative fag i ydertimer, fagdage, flexuger, min. 3 lekt. Madkundskab, praksisfaglighed.

    Tages op på personalemøder. Kan vi lave prøvehandlinger? Tilbagemelding til SKB 6. februar

    Drøftelse (Stephan)

    18.00 - 19.00

    Meddelelser

    Elever: Hvad sker der med klokken og uret i skolegården? Elevrådet har lavet fordeling af boldbanen og boldburet. 6. årgang har fået indeordning. Inspirationstur for elevrådet arrangeret af CAE for at se på legepladser og skolemiljøer

    Ledelse: Høstfest i SFO var en stor succes med deltagelse af mange forældre. Juniorklubfest på tværs af kommunen var ligeledes en stor succes. Skolen fik LTK’s akitekturpris 2023. Vi har dog stadig udfordringer med kaldeanlæg, ur, ventilation. Vi forsøger at afholde ”byggemøder” med CAE hver 14 dag. Hvis der ikke snart er en afklaring på de sidste mangler, må SKB inddrages. LTK’s budgetforslag har været i høring. Distriktsændringer blev vedtaget, model for klassesammenlægninger, takststigning i SFO, skilsmissegruppe blev nedlagt, stadig tilskud til lejrskoler, bibeholdelse af antallet af elever ved indskrivning i børnehaveklasse på 24. Vi beholder velkomstklassen til sommerferien, vi er i gang med planlægningen af pæd. weekend og der er fin tilslutning fra forældre til overtagelse af de mindste klasser. Ledige stillinger i gruppeordningen og til vores ”mellemrum”. Birgitte vil være fraværende fra starten af oktober og nogle måneder frem.

    Medarbejdere: Dejligt at starte skoleåret op på den nye skole. Vi arbejder på at genetablere fællesskabet for elever og personale. Genopfriskning af traditioner. Første flexuge var god. Fagudvalget for idræt gør opmærksom på at udearealerne er i yderst kritisabel forfatning, og at depotfaciliteterne er forringet efter ombygningen

    Forældre: Ny strategi i forbindelse med budgethøring. Der blev taget kontakt med lokal komunalbestyrelsesmedlem og SKB oplevede at blve lyttet til. Skolerådet er kolapset indefra og forsøges rekonstrueret

    Udvalg: SKB’s ansøgning om at etablere en forening er blevet afslået

    Orientering (Ledelsen m.fl.)

    19.00 - 21.00

    Middag

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    7. november, 5. december, 6. februar, 5. marts, 2. april, 7. maj, 4. juni, 

  • Møde nr. 4 - 05.12.23

    4. møde i skoleåret 2023 2024
    Tirsdag d. 5. december 2023

    Sted: Personalerummet 1. sal
    Tid: 17.00-19.00
    Ordstyrer: Lars
    Forplejning: Kaffe, te, vand
    Referent: Henrik Fromberg
    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Tina Westergaard, suppleant Marie Bamberger
    Afbud fra: Elever

     

    1.Godkendelse af referat fra den 3. oktober 2023

    Referat godkendt. Princip for skærm tydeliggøres og lægges på hjemmesiden

    Godkendelse 

    Regnskab og budget. 

    Flemming og Henrik orienterede. Gruppeordningens økonomi er udfordret. SKB udtrykte bekymring over manglende transperens i budgettildeling for såvel almenskolen som gruppeordningen.

    Orientering

    2.Tilbagemelding fra bestyrelsens deltagelse ved forældremøderne.

    Generelt positive tilbagemeldinger fra de forskellige årgange. God feedback fra kontaktforældre. På 5. årgang blev mobilpolitik drøftet. SKB vil lave nedslag på 0., 1., 2., 5. og 8. årgang. Sættes på dagsordenen d. 4. juni.

    Orientering

    3.Tilbagemelding på forældreovertagelsesdagen og pædagogisk weekend.

    Positiv forældreoverdragelse. To klasser havde ikke forældre til at overtage. Det drøftes ved kontaktforældremødet. Medarbejderne havde en god og konstruktiv pædagogisk weekend of fik lavet en super temauge for skolen. Fokus på fællesskabets skole og at vi blev samlet efter genhusningen. Tilbagemelding fra forældrene var bla. At det var godt at lære sine børns klassekammerater og forældre at kende. Her er også opdragelse af forældre til at deltage i fællesskabet.

    Orientering

    4. Princip for Skolefritidsordning og Klub. Princippet er ok. Brugen af skærme og mobiltelefoner blev drøftet. Der er en bekymring for fravalg af klubtilbud hvis mobiler bliver forbudt. Drøftelse af de pædagogiske tilbud i klubben som alternativ til skærm. Flere voksenstyrede aktiviteter. Skærmbrug og mobilbrug i klubben henvises til princip for mobiltelefoner.

    Drøftelse

    Planlægning af kontaktforældremøde d. 16. januar

    Forslag til dagsorden: Forældreovertagelsesdagen, Princip for kontaktforældre, idekatalog til fremtidige forældreovertagelsesdage, festudvalg. Lars og Henrik udarbejder dagsorden

    Drøftelse

    Anvendelse af fondsmidler fra Jhs. Fogs Fond.

    SKB har ansøgt om midler til afholdelse af foredrag om skærmbrug v. Imran Rashid. Der er opbakning fra skolen. Tine booker salen.

    Drøftelse og beslutning

    5.Sidste nyt om byggeriet og planlægning af besøg fra forvaltningen.

    Der har været afholdt et-års eftersyn og en række småting er udbedret. CAE er obs på de utætte tage i indskolingshuset samt de store mængder af vand der samler sig omkring bygningerne ved kraftige regnskyld

    Orientering og drøftelse

    6. Meddelelser

    Eleverne var fraværende men har fremsendt punkter fra deres elevrådsmøde: Juletræer i skolegården, gardiner i klasserne, ure på gangene, i gården og mod boldbanen da flere elever kommer for sent til timerne (mobiler er inddraget), koldvandshaner på gangene så man ikke skal tanke op på toiletterne

    Ledelse

    Medarbejdere: Kombibiblioteket har for få børnebøger. En skam at udsmykningen fra uge 39 (planeter) ikke måtte blive i kultursalen. Julestue i klubben.

    Forældre Skolerådet har drøftet ny tildelingsmodel for specialområdet.

    Tilbagemelding på EDISON ønskes.

    Hvordan anvendes overskud fra forældredagen i temaugen?

    Rygter om bandeaktivitet blandt de mindre elever.

    Rygter om salg af stoffer på det lokale pizzaria

    Store årgange giver udfordringer i faglokaler. Hvordan kan det afhjælpes (skemalægning)?

    Udvalg: Trafiksituationen tages op ved kontaktforældremødet

    Orientering

    7.  Punkter til kommende møder: Princip for skemalægning

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    6. februar

    5. marts

    2. april

    7. maj

    4. juni

     

    Kontaktforældremøde: 16. januar kl. 17-19

     

  • Møde nr. 5 - 06.02.24

    5. møde i skoleåret 2023 2024
    Tirsdag d. 6. februar 2024

    Sted: Personalerummet 1. sal
    Tid: 17.00-19.00
    Ordstyrer: Lars
    Forplejning: Kaffe, te, vand
    Referent: Henrik Fromberg
    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Tina Westergaard, suppleant Marie Bamberger
    Afbud fra: Tobias, Tine, Stephan, Marie, Tina, Christa og Flemming, 

    Velkommen tilbage til Birgitte

    1.Godkendelse af referat fra d. 5. december 2023

    Referat godkendt

    Godkendelse 

    2.Regnskab 2023

    Birgitte og Henrik orienterede: Vi har haft et merforbrug hovedsagligt grundet efterreguleringer i gruppeordningen. Bestyrelsen tog regnskabet til efterretning

    Orientering

    3.Regnskab 2024

    Birgitte og Henrik orienterede. Budgetposter fordelt efter fast nøgle på løninger og drift efter forbrug.

    Bestyrelsen tog budgettet til efterretning

    Godkendelse

    4.Evaluering af kontaktforældremødet d. 16. januar

    Lars orienterede. Der var en kort orientering om trafiksituationen ved skolen, primært om morgenen. Der var oplæg om forældreovertagelsesdagen og idekatalog til inspiration. Tilbagemeldinger fra kontaktforældrene: Det er svært at stå med en børnegruppe som man måske ikke kender til bunds. Dagen skal tages op ved første forældremøde så der er fordelt forældre til opgaven. Måske kan de største elever hjælpe til. Generel opbakning til dagen.

    Samarbejdsøvelse: Idekatalog til kontaktforældre. Noter sendes til udvalget.

    Orientering

    5.Helhedsplan for skolens udearealer. Orientering fra møde d. 15. januar. Lars orienterede. Repræsentanter fra CAE og CUP var repræsenterede ved mødet. Forslag til procesplan blev fremlagt af CAE. Skolebestyrelsen skal ikke være fondssøgere. Repræsentanten fra CAE kan hjælpe med ideer. Der er ikke afsat kommunale midler til udearealerne, kun til alm. vedligehold. Vores legeplads er under al kritik. Der er ikke udarbejdet vedligeholdelsesplan. Skolegården er blevet mindre, hvilket giver øget slid på de grønne arealer, boldbanen, løbebaner og springgrave (atletik). Der skal udarbejdes prioriteringsliste og repræsentanten fra CAE kontaktes. Øremærkede midler til juniorklub SKAL anvendes nu. Cae kontakter Flemming Curtis for at udarbejde plan.

    Orientering

    6.Skemalægning. Punktet blev udsat

    Drøftelse

    7.Foredrag v. Imran Rashid. Planlægning. Invitationen er sendt til udskolingsforældre og elever. Alle forældre skal inviteres samt samarbejdspartnere i skolenetværket. Invitationen lægges på facebook

    Orientering

    8.Sidste nyt om byggeriet (hvis der er noget): Et års eftersyn er foretaget og div. Mangler udbedret. Vi er i løbende kontakt med CAE for at få lavet de sidste udeståender

    Orientering

    9.Meddelelser

    Elever: Hærvær på toiletter er blevt drøftet i elevrådet. Ønske om ure på gangene og mod boldbanen samt kodtvandshaner til drikkevand. Ønske fra 6. årgang om adgang til foyeen.

    Ledelse: Skolepatruljerne får biograftur som anerkendelse af deres arbejde

    Medarbejdere: Flexuge i uge 6, fastelavn. Området omkring indskolingshuset er dækket af vand når det regner. Utæt tag med vandindtrængning i indskolingshuset er bekymrende. Medarbejderne har skrevet bekymringsbrev til CUP ang. De fysiske forhold.

    Forældre: Skolerådet er inviteret til at lave oplæg til ”Skoledialog” i april: Forslag om omstrukturering af skolevæsnet. For mange regler og retningslinjer. Budget. Det specialiserede område og gruppeordninger. Proces for visitation af elever (støtte og evt. andet skoletilbud). Lars beder om input fra skolen

    Udvalg. Intet

    Orientering

    10.Punkter til kommende møder: Timefordelingsplan 2024 2025

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    5. marts

    2. april

    7. maj

    4. juni

     

  • Møde nr. 6 - 05.03.24

    6. møde i skoleåret 2023 2024
    Tirsdag d. 5. marts 2024

    Sted: Personalerummet 1. sal
    OBS: Tid: 18.30 – 19.30
    Ordstyrer: Lars
    Forplejning: Kaffe, te, vand
    Referent: Ledelsen
    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge
    Afbud fra: Henrik, Tina Westergaard og Marie Bamberger

     

    1.Godkendelse af referat fra d. 6. februar 2024

    Godkendt

    Godkendelse 

    Meddelelser
    Elever
    Taknemmelige for de opsatte ure, glade for at blive lytte til. Kede af, at der ikke bliver sat vandposter op – det betyder meget for alle elever.

    Forslag: eleverne ønsker, at 9. årgang kan gå til frokostpause kl. 11.30. Skaber bedre relation ml lærere og elever, det er sundt med luft, vil gerne forhandle andre regler end for resten af skole (så har man også noget at se frem til).

    Forslag: fransklokalet bliver til elevrådslokale

    Det noteres, at elevernes forslag drøftes til næstkommende skolebestyrelsesmøde.

    Det bemærkes, at det kræver en længere drøftelse, da skolens kostpolitik vil påvirkes af en eventuel ændring af pausevilkår for 9. årgang.

    Hvis der tid til mødet, drøftes forslaget videre til sidst.

    Drøftelsen fortsætter:
    Det ridses op, hvorfor reglerne er, som de er.

    Eleverne argumenterer for sagen ved Vibe.

    Der samles op:

    Bestyrelsen giver tilladelse til at give 9. årgangslærerne kompetence til at lave aftaler med eleverne som forsøgsordning – ledelse og lærere drøfter og melder beslutning ud til eleverne.

    Herefter drøftes videre på kommende bestyrelsesmøde ang. ændring. 

    Ledelse
    Orientering om klassedannelse ift. kommende 0. årgang. Processen ang. Elevantallet svinger fra dag til dag, og vi ved derfor fortsat ikke, om der dannes 2 eller 3 klasser.

    Borupsagen har skabt dønninger på skolen og skaber temaer til dialog blandt personalet. Tonen fra flere forældre er skærpet og markant mere aggressiv. 

    Oplægget af Imran Rashid var inspirerende og danner inspiration til et videre udviklingsarbejde.

    Juniorklubben for både 6. og 7. klasserne er en succes. Tilbudene vedligeholdes helt frem til maj måned.

    Svar på henvendelse ang. Indskolingshusets tilstand: vi er nr. 2 efter Kongevejen skole (ingen konkret information ang. tidsfrist)

    Medarbejdere
    Foredraget af Rashid var interessant og til videre debat.

    Frikvartersudvalget er sat i spil med flere tiltag til bedre pauser for flere børn.

    Udviklingsgruppe om skolevægring med fokus på systematisk forebyggelse af skolefravær.

    Udskolingen har afholdt filmfestival med fin succes. Festivalen er endnu ikke evalueret af lærere og elever.

    Udskolingen er med i et læseforsag ang. læselyst og bruger derfor næsten ale dansktimer på læsefordybelse frem til påske.

    Forældre
    Der arbejdes på oplæg til skoleudvalget med fokus på ændring af prioritering af midler til skoleområdet i kommunen. Der er intet konkret endnu – og divergerende holdninger i skolerådet.

    Dialog med Engelsborgskolen om deres forestående byggeri.

    Erfaringen med direkte kontakt til politikerne gode forskellige udvalg er givet videre.

    Opfordring fra personale i SFO til forældre ift. at tage fat i kommunen ang. Indskolingshusets ringe tilstand. Bestyrelsen har haft henvendt sig skriftligt tidligere af de formelle veje, uden resultat.

    Tine går videre med sagen.

    Udvalg
    Udeudvalget:

    Udvalget har holdt møde og har haft besøg af Iben, mor til tre børn på skolen. Iben er landskabsarkitekt og har været involveret i legepladsbyggeri andre steder i kommunen.

    Udvalget er opfordret til at udarbejde visuelt oplæg i samarbejde med Iben, som kan drøftes blandt personale, elever og forældre – og som kan formidles videre.

    Det undersøges pt, om indgangen til græsarealer fra Lundtofte vej stadig er en brandvej.

    Det kan være en overvejelse, om skolen skal gå videre selv – eller om man skal udvide til noget ala Liv i Lundtofte til gavn for flere i lokalmiljøet. Begge dele har plusser og minusser (og forskellig økonomisk ramme) – og en der mangler en dialog på skoleniveau blandt ledelse og medarbejdere.

    Orientering

    2. Sygefravær

    Birgitte gennemgår de seneste tal. På skoleområdet kigger man særlig på skoler med over 13 sygefraværsdage pr medarbejde – vores tal er på nuværende tidspunkt 12,7.

    Vi følger tæt op og har fokus på at få fraværet, som er inddelt i langtids- og korttidsfravær, nedbragt.

    SFO og Klub har et tal på 16,8 dage pr. medarbejder, og vi har derfor udarbejdet en konkret handleplan for at få fraværet nedbragt. 

    Indskolingshusets ringe tilstand samt ringe rengøring kan have en mulig konsekvens for sygefraværet.

    Langtidssygefraværet belastes af medarbejdere, der ikke er ansat længere – op til et år efter.

    Birgitte undersøger på opfordring om der kan trækkes statistik fx 5 år tilbage for at analysere tendenser i fravær.

    Birgitte undersøger statistik på vikarforbrug og aflyste timer i de forskellige afdelinger.

    Orientering

    3. Arbejde i udvalg:

    • Trafik
    • Fællesskab
    • Værdigrundlag
    • Skærm
    • Udearealer
    • Den gode tone
    • Udskoling 

     

    Forslag:

    Skal der følges op på kontaktforældrekataloget? Fællesskabsudvalget (ved Tine) griber bolden og arbejder videre.

     

    4. Punkter til kommende møder: Skemalægning

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    2. april

    7. maj

    4. juni