Gå til hovedindhold
Du er her:

Referater 2022/23

Her kan I finde referater fra de seneste skolebestyrelsesmøde

  • Møde nr. 1 - 16.08.22

    SKOLE

    Skolebestyrelsen

    møde i skoleåret 2022 2023

    d. 16. august 2022

    Sted: Indskolingshuset

    Tid: 17.00-20.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand, sandwich

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder David Roberto Andreasen, Charlotte Parmo

    Afbud fra: Stephan, Rasul

    Dagsorden

    Velkommen til den nye bestyrelse

    Lars bød velkommen til den nye bestyrelse.

    Møderækken blev præsenteret. OBS på ny dato for seminar.

    Møderække: Mandag d. 19. september (seminar kl. 12-20), tirsdag d 11. oktober kl. 17-19, mandag d. 28. november, onsdag d. 18. januar, 26. januar (kontaktforældremøde kl. 17-19), onsdag d. 8. marts kl. 17-19, torsdag d. 27. april kl. 17-19, onsdag d. 7. juni kl. 17-20

    Godkendelse af referat fra d. 15. juni 2022

    Referat godkendt

    Budget og økonomi (orientering)

    Charlotte orienterede om budgettes opbygning og resurcetildeling i detaljer samt om regler for overførsel mellem budgetposter. Ligeledes orienterede Charlotte om regnskabet og status ultimo juli 2022. Vikarbudget og forbrug blev gennemgået og uddybet. Flora ønskede at orientere elevrådet om budget og regnskab, hvilket blev godkendt. Bestyrelsen tog regnskabet til efterretning.

    Årshjul og temaer ved forældremøder (Plan for årets forældremøder)

    Temaer ved årets forældremøder blev drøftet. Bestyrelsen har udarbejdet idekatalog. Afvikling af årets forældremøder blev drøftet herunder evt. bestyrelsesbesøg ved udvalgte årgange. Medarbejderne ønsker at drøfte idekataloget ved lærermøde. Princip for kontaktforældre blev drøftet, herunder adgang til klager. Bestyrelsen ønsker at principperne bliver gennemgået ved personalemøder, så alle er orienteret og kan efterleve dem.

    Byggesagen

    Birgitte orienterede. Byggeriet skrider frem. Der er også arbejdet i juli. Der er påbegyndt gulvarbejde i den nye bygning samt asfaltarbejde i skolegården. ”Vi overtager til efteråret”. Endelig dato udmeldes 60 dage før overtagelse. Myndighedsgodkendelse samt ibrugtagningstilladelse sker efterfølgende. Lars orienterede den nye bestyrelse om dele af processen, herunder ønske om helhedsplan for udeområder samt om økonomien i forbindelse med forlængelsen. Fondssøgning i forbindelse med renovering af legeplads blev berørt. Bestyrelsen ønsker at drøfte to temaer med CUP og CAE (gerne ved bestyrelsesseminaret d. 19. september): Helhedsplan for udearealer og tidsplan for overtagelse og indflytning. Birgitte orienterede om div. tiltag i forbindelse med genhusningen: ”Klippekort” for hhv. Carlshøjvej 10 (5 klip), pavillonerne (3 klip) og indskolingshuset (1 klip). Klippekortet anvendes til ekstraordinære fællesskabs skabende oplevelser. Madlejr for 7. årgang, madskole hos Tim Vladimir, undervisning i HDS på frilandsmuseet, jordhøjen ved pavillonerne er udjævnet så den kan anvendes til leg, den tidligere pedelbolig er indrettet til mødeaktivitet, pædagogisk weekend for personalet.

    Forældreovertagelsesdag i fbm. Pædagogisk weekend

    Pædagogisk weekend for personalet afvikles d. 23. – 25. marts. Personalet tager afsted efter skoletid torsdag d. 23. marts. Forældredag fredag d. 24. marts. Drøftelse af timing i forhold til kontaktforældremøde. Orientering om datoen (24.marts) på første forældremøde. Ledelsen skriver ligeledes ud i første forældrenyhedsbrev.

    Den gode tone. Hvordan understøtter bestyrelsen den gode tone i praksis?

    Punktet blev udsat til næste møde

    Meddelelser

    Elever: Elevrådet ønskede mad og måltidspolitikken drøftet på ny. Elevrådet er ærgerlige over begrænsninger. Lars orienterede om at der er en kommunal mad og måltidspolitik. Elevrådet ønsker en bedre synliggørelse af reglerne på Carlshøjvej 10. Tages op som punkt ved næste møde. Den gode tone drøftes ved kommende elevrådsmøde.

    Ledelse: Birgitte orienterede om opstartsdage (ugen inden skolestart) med bla. Inspiration og drøftelse af indretning af det pædagogiske læringsmiljø på den ”nye” skole. Tre nye medarbejdere ansat (to lærere og en pædagog), vi har flere medarbejdere på barsel, som kommer tilbage i løbet af skoleåret. Ny skolechef Mette Rønø. Flemming orienterede om ændringer i gruppeordningen, herunder om lokalebyt og skemaer. SFO og klub har haft sommerefrieåbent. Tilmeldinger har i år været mere præcise. Klubben deltog med med personale og børn i festivalen ”Vilde vulkaner” ved Vordingborg fra d. 28. juni til d. 1. juli. 16 – 20 ukrainske børn samt to voksne deltog i sommerferiepasningen i hhv. SFO og klub. Vellykket forløb. Gode udflugter i løbet af sommeren.

    Medarbejdere: Velkommen til Anna Teranella som ny medarbejderrepræsentant. Benny orienterede om arbejdet med årsplaner og planlægning af forældremøderne

    Forældre: Intet

    Udvalg: Intet

    Lukket møde

    Intet

    Møderække:

    Mandag d. 19. september (seminar kl. 12-20)

    tirsdag d. 11. oktober kl. 17-19

    mandag d. 28. november

    onsdag d. 18. januar

    torsdag d. 26. januar (kontaktforældremøde kl. 17-19)

    onsdag d. 8. marts kl. 17-19

    torsdag d. 27. april kl. 17-19

    onsdag d. 7. juni kl. 17-20

  • Møde nr. 2 - 19.09.22

    2. møde i skoleåret 2022 2023 (bestyrelsesseminar)

    d. 19. september 2022

    Sted: Hotel Comwell Holte, Kongevejen 495A, 2840 Holte

    Tid: 12.00-20.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Frokost og middag

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder David Roberto Andreasen

    Afbud fra: Marie Bamberger

    Velkommen til ny elevrepræsentant: Nicklas Tornkvist, 9.b

    12:00-12:30: Frokost

    12:30-13:00

    1. Faste punkter (kort)

    a. Budget og økonomi (orientering)

    Henrik orienterede kort. Der er foretaget ændringer fra centralt hold. De er ikke blevet indarbejdet i budgettet endnu. Bilag rundsendes når ændringer er tilføjet.

    b. Meddelelser fra Elever, Ledelse, Medarbejdere og Forældre.

    Eleverne: Flora orienterede. Elevrådet har drøftet elevernes mulighed for at forlade skolen i spisefrikvarteret allerede kl. 11.25 samt mad og måltidspolitikken. Utilfredshed med at man ikke må spise ”usundt” på skolen.

    Elevrådet har drøftet ønske om grupperum når vi flytter tilbage til den røde skole. Kælderen på C10 fungerer godt som arbejds/grupperum men ikke som ”frikvarters hænge ud sted”. Få ødelægger det for mange. Elevrådet ønsker forbedret samarbejde og kommunikation mellem det store og det lille elevråd. Ny elevrådskontaktlærer er Stine Chrillesen.

    Ledelsen: Ændring af visitationsprocedure i fbm. elever med udfordringer til to visitationsmøder årligt. Alle tiltag skal være afprøvet. Det udforder samarbejdet med PPR og CSI. Processen bliver langsommere. Skolelederne i LTK ønsker mndst tre visitationsmøder samt ad hoc visitationer.

    En pædagog i SFO er holdt op med øjblikkelig varsel efter gensidig aftale.

    Skoleledelserne i LTK har været på seminar. Emner var bla. Skolefravær og diagnoser og lovgrundlag i forbindelse med specialundervisning.

    Dagligdagen kører planmæssigt.

    Carlshøjvej 10 har været på tur til Skovtårnet og Pavillonen har været i ZOO. Super gode ture på tværs af årgangene. Bustransport er en stor udgift.

    Mini OL for klubberne i LTK har været afholdt i vores klub. Igen en stor succes.

    Der pædagogiske arbejde i klubben fortsætter kontinuerligt med mange tiltag og aktiviteter.

    Klassedannelsen på 0. årgang pågår. God proces. Når de nye klasser præsenteres afholdes stor fest.

    Medarbejderne: Øget skriftlighed/dokumentation i forbindelse med visitation. Flere skemaer skal udfyldes og man kan tvivle på om man formulerer sig godt nok. Der er ligeledes ændret procedurer og skemaer er blevet ændret. Pt er 8 elever i visitation og 10 elever i revisitation. I de sidste to år har vi lavet én underretning om ugen i gennemsnit. De øgede krav til dokumentation og partshøring er vigtige for den enkelte familie og barnet, men er en tung proces for skolen.

    Princip for samarbejde mellem skole og hjem er blevet drøftet ved lærermøde.

    Det regner ind i indskolingshuset. Nyt tag i 2023. Pressening ønskes.

    Rengøring mangelfuld på Carlshøjvej og i indskolingshuset.

    Forældre: Lars orienterede om høringssvar til det kommunale budget, som er et administrativt fremskrevet budget. Der har været afholdt møde i skolerådet. Lars er blevet kontaktperson og inviteret til udvalgsmøde ang. ”Programmet for det specialiserede område” d. 3. oktober.

    13:00-13:30

    2. Introduktion til skolebestyrelsens arbejde v/Julie 

    Julie orienterede om rammerne for skolebestyrelsens arbejde.

    Skolebestyrelsen fastsætter principper, ordensregler, og værdiregelsæt

    Skolebestyrelsen godkender budget, undervisningsmidler og voksnes deltagelse i undervisningen

    Skolebestyrelsen udtaler sig om ansættelser, læseplaner, forhold ang. skolen, kvalitetsrapport, forsøgs- og udviklingsarbejder, kommende skoleårs skemaer

    Fører tilsyn med alle dele af skolens virksomhed, dog undtaget personale og elevsager

    Skolebestyrelsen aflægger beretning årligt på et møde for skolens forældre

    Julie orienterede om fastsættelse af principper og gav eksempler, bla,:

    Undervisningens organisering herunder timefordelingsplanen

    Skole-hjemsamarbejdet

    Underretning til hjemmene om elevernes udbytte af undervisningen

    Arbejdets fordeling mellem det undervisende personale (fagfordelingen)

    Julie fremlagde model for udarbejdelsen af principper; ”Princippets rejse”, herunder inddragelse af medarbejdere og elever

    Julie orienterede om div. Udvalg som skolebestyrelsen har arbejdet med:

    Udvalg med fokus på mobile enheder og udarbejdelse af mobilpolitik

    Trafikudvalg med deltagelse i kommunale workshops og indput til disse

    Imageudvalg med fokus på udskolingen herunder databehandling af til og afgang, de positive fortællinger og gode tiltag

    Kontaktforældreudvalg med fokus på afdækning af ønsker og behov for kommunikation

    Byggeudvalg med fokus på dialog og opfølgning med forvaltning, herunder behov for ekstra resurser og udeområder

    Lars orienterede om bestyrelsens fokus på udeområderne og ønsket om en helhedsplan

    Slangen: Pt ikke udnyttet. Tæt beliggenhed til naturfagslokalerne, mulighed for ungdomsmiljø

    Legepladsen: Er nedslidt og trænger til fornyelse

    Skolegården: Del af byggeprojektet. Reetableres med grønne områder og boldbur

    Boldbanen: Reetableres efter fjernelse af pavilloner

    Drøftelse af behov, forskellige ønsker, indragelse af elever, inddragelse af lokalmiljøet, mulighed for financiering herunder fondssøgning, samarbejde med forvaltning

    13:40-15:15

    3. Ønsker og drømme for Lundtofte Skole v/Julie og Lars

    - Hvilke ønsker og drømme har vi hver i sær for skolen i de kommende år?

    Julie og Lars introducerede til brainstorm

    Bestyrelsen havde mange forslag til det kommende arbejde og flg. blev prioriteret

    Fællesskaber

    Værdigrundlag

    Skærmbrug

    Udearealer

    Den gode tone/kommunikation

    Trafik

    Udskoling

    Nedsættelse af udvalg ved kommende møde

    15:30-16:30

    4. Byggeri 

    Vi får besøg fra forvaltningen (CUP og CAE), som forhåbentlig kan kaste lys over status på byggeriet og forventet indflytningsdato. Projektlederen Jens Borsholt orienterede om status og fremlagde udkast til nyhedsbrev, samt foreløbig tidsplan for tilbageflytning. Der blev spurgt til helhedsplan for udeområder og repræsentanterne fr CAE og CUP noterede sig ønsker og forslag.

    16:45-18:15

    5. Den gode tone v/Ledelsen

    Første punkt i vores nye Kommunikationsprincip lyder således:

    At sikre en god omgangstone, både mundtligt og skriftligt. Både voksne imellem og mellem voksne, børn og unge med relation til Lundtofte Skole.

    Ledelsen vil her give et oplæg om hvor langt vi er fra målet og om hvordan vi sammen kan omsætte de gode intentioner til virkelighed. Punktet vil indeholde gruppearbejde om konkrete anonymiserede cases fra Lundtofte Skole.

    Målet er at vi kan lave noget materiale, som kan bruges på skolen i dagligdagen. Det kunne være huskeregler i en folder, "Lundtofte Skoles 10 bud" som poster eller lignende.

    Birgitte orienterde og igangsatte arbejdet med de uddelte cases. Efterfølgende blev de drøftet i plenum. Alle voksne har et ansvar for at bevare den gode tone i en konstruktiv dialog. Vi reagerer på uhensigtsmæssig kommunikation. Temaet drøftes på næste møde. Udvalg nedsættes i fht. Kontaktforældremøde i januar.

    18:15-18.30

    6. Opsamling v/Lars

    - Kort evaluering af dagen



    18:45-20:00: Middag

  • Møde nr. 3 - 11.10.23

    Referat af 3.  møde i skoleåret 2022 2023

    d. 11. oktober 2022 i indskolingshuset

    Tid: 17.00 – 19.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand, chokolade

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder David Roberto Andreasen

    Afbud fra: Stephan

    Velkommen til Marie Bamberger

    Godkendelse af referat fra d. 19. september (pointer fra skolebestyrelsens seminar)

    Referat godkendt

    Budget og økonomi (orientering)

    Henrik orienterede. Der er en fejlkontering på gruppeordningen. Økonomiafdelingen omkonterer ved årets udgang. Bestyrelsen tog regnskabet til efterretning

    Birgitte orienterede om fravær blandt personalet. Det kommunale måltal er 12 sygedage pr. årsværk. Herefter skal der være ekstra fokus på sygefravær. Der måles på hhv. korttids- og langtidssygefravær. Skolen følger den kommunale sygefraværspolitik. Sygefraværssamtaler/omsorgssamtaler afholdes ved sygefravær. Der har været sygefravær o SFO grundet indeklima, og der er efterfølgende blevet gjort ekstra rent. Pt. er der ikke indikationer på at sygefravær skyldes forhold på arbejdspladsen.

    Ekstra fokus på elevfravær og tegn på skolefravær/skoleværing. Skolens ledelse følger fraværet ud fra data/fraværsregistrering.

    Byggesagen (orientering)

    Birgitte orienterede. Forventet indflytning d. 3. januar. Af hensyn til myndighedsgodkendese tømmes gymnastiksalene i u. 42. Inventar og flyttekasser deponeres i containere hos flyttefirmaet. Der er fokus på adgangsforhold til kombibiblioteket. Hovedindgang gennem kultursalen, men der åbnes mulighed for at kunne benytte en bagindgang for at gøre adgangsforholdene flexible.

    Procedurer i forbindelse med vedtagelse af skolebestyrelsens principper (orientering)

    Lars orienterede. Processen er cirkulær. Principper aktualiseres og korrigeres. Bestyrelsen tager imod input i frhold til allerede vedtagne principper. F.eks. princip for skole/hjem samarbejdet. Her er der divergerende opfattelse af antallet af forældremøder og skole/hjem samtaler. Skal der afholdes to forældremøder og en skole/hjem samtale, eller omvendt. Drøftelse af flexibilitet. Bestyrelsen ønsker to forældremøder for at få en midtvejsstatus på klassens trivsel og faglige udvikling samt mulighed for at drøfte forskellige temaer knyttet til årgangen. Medarbejderne ser en værdi i den nære kontakt ved skole/hjem samtalerne og har erfaring i aftagende engagement og fremmøde ved forældremøderne jo ældre eleverne bliver. Princippet tages op som punkt ved et kommende bestyrelsesmøde efter oplæg fra medarbejderne.

    Den gode tone (nedsættelse af udvalg. Oplæg til kontaktforældremøde)

    Udvalg nedsættes. Udarbejdelse af oplæg til kontaktforældremøde d. 26. januar. Tages op under pkt. 9

    Mad og måltidspolitik set fra elevperspektiv (drøftelse)

    Mad og måltidspolitikken skal aktualiseres ud fra elevønsker og den kommunale mad og måltidspolitik. Flora orienterede om drøftelser fra elvrådsmøde. Der er flertal blandt eleverne for at man må forlade skolen allerede kl. 11.25 i stedet for 11.40 for at have bedre mulighed for at købe mad. Flora refererede til undersøgelse/data, der indikerer bedre læring og trivsel hvis eleverne får frirum til at forlade skolen. Flora refererede til rundspørge blandt medarbejderne på C10 og der er flertal for at lade eleverne få frikvarter kl. 11.25. Kort drøftelse af ”sund mad” (lavt kalorie og fedt indhold). Flora refererede til rundspørge blandt 8. og 9. klasserne, hvor de fleste ikke har madpakke med. Hvis frikvarteret forlænges har eleverne mulighed for at købe og spise mad uden for C10. Medarbejderne er ikke enige. Spisefrikvarteret bruges også på værdifuldt relationsarbejde. Drøftelse af frikvarterets længde. Elevrådet foreslår at lade eleverne får mulighed for at forlade C10 fra kl. 11.30 gældende til udskolingen er tilbage på ”den røde skole”. Afstemning. Elevrådets forslag blev vedtaget. Den kommunale mad og måltidspolitik og skolebestyrelsens politik samstemmes.

    Ungeprofilundersøgelsen (orientering)

    Christa orienterede. Undersøgelsen er gennegået med de kommunale SSP konsulenter. Hovedkonklusionen er at de store elever på Lundtofte Skole er i trivsel også målt i fht. LTK

    Opmærksomhedspunkter er ensomhed (samfundsmæssigt problem), selvskadedende adfærd, en følelse af ikke at slå til og en følelse af ikke at være en del af fællesskabet.

    Rygning og alkohol er ikke en udfordring blandt de store elever.

    SSP er trygge på vores vegne.

    Resultaterne af sommerens prøver for 9. klasse (orientering)

    Henrik orienterede. Data hentes fra Undervisningsministeriet. Vores elever præsterer fint i forhold til lands- og kommunale resultater. Ligeledes er overgangen til ungdomsuddannelser flot.

    Relevant link: https://uddannelsesstatistik.dk/Pages/Institutions/173007.aspx

    Temaer som skal behandles i skolebestyrelsen og nedsættelse af udvalg

    (fra seminaret d. 19, september, prioriteret)

    Udvalg blev nedsat. Tovholder understreget

    Fællesskaber: Tine, Marie, Flora, Benny

    Værdigrundlag (udskoling): Birgitte, Julie, Marie, Anna, Niclas, Flora, Henrik

    Skærm: Stephan, Tine, Nadia, Anna, Flora

    Udearealer: Hanne, Tine, Flemming, Tobias, Niclas, Lars

    Trafik: Tobias, Nadia, Henrik

    Den gode tone: Birgitte, Lars

    På hvert bestyrelsesmøde følger vi op på udvalgene, men hvis udvalgene har konkrete forslag/indlæg (fx forslag til revidering af principper), der ønskes behandlet i bestyrelsen, så skal det meldes til Birgitte senest 14 dage før skolebestyrelsesmødet for at det kan lægges ind i dagsordenen

    Ekstraordinær APV i forbindelse med genhusning (orientering)

    Birgitte orienterede. APV udarbejdet på baggrund af den ekstraordinære situation. APV blev foretaget i foråret. Desværre var der ikke mange besvarelser. To spørgsmål:

    Hvordan har du oplevet udflytningsperioden?

    C10 var ikke færdig til indflytning

    C10 har ikke fungeret optimalt

    Mange elever på få m2

    Støjgener

    Medarbejdere skal pendle

    Faglokaler på mange lokaliteter

    Fragmentereing af medarbejdergruppen / kollegasavn

    Elevafgang i udskolingen

    Hvad kan ændres?

    Ønske om god tid til nedpakning og udpakning ved tilbageflytning

    Fælles tiltag og aktiviteter for at binde skolen sammen igen

    Et godt ude/gård miljø

    Ro

    Meddelelser

    Elever: Ønske om stort elevrådsmøde for udskoling og mellemtrin. Facilliteres af kontaktlærerne

    Mulighed for deltagelse i konkurrence om ”Elevers drømme”

    Ledelse: Vi har dannet to nye 0. klasser. Det har været en god proces.

    Tilbageflytningen til den røde skole fylder. Det er en stor ting og vi glæder os. Flyttedag for medarbejdere d. 2. januar.

    Skolen fejrer 150 års fødselsdag d. 4. november, med fælles morgensang. Der er lavet ”historiske kasser med materialer fra og om Lundtofte Skole.

    Medarbejdere: Mange forældrehenvendelser ang. konflikter mellem eleverne. Der bruges tid på konflikthåndtering og kommunikationen kan være langvarig. På C10 er der god stemning og oplevelse af fællesskab. De såkaldte klippekortsture forstærker fællesskabet. Det nye ”kæmpe mikado” legestativ ved pavillonen bruges meget.

    Forældre. Intet

    Udvalg: Intet

    Lukket møde

    Intet

  • Møde nr. 5 - 18.01.22

    5. møde i skoleåret 2022 2023

    d. 18. januar 2023 personalerummet på 1. sal i den røde skole

    Tid: 16.30 – 19.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand, chokolade

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Jonas Dyrborg, lærer Anja Malecka

    Afbud fra: Flora, Nicklas, Stephan

    Rundvisning på den røde skole – hvordan ser lokalerne ud ink. fejl & mangler

    Bestyrelsen fik en guidet tur.

    Godkendelse af referat fra d. 11. oktober

    Referat godkendt.

    Meddelesesbogen – princip for meddelsesbogen

    Se video: https://youtu.be/o3E6upeQNE8 som giver et indblik i hvad meddelsesbogen er for en størrelse                                                     

    Hvad skal bestyrelsen tage stilling til ift. at lave det nye princip (Jonas)

    Beslutte processen for udarbejdelse af princippet (Julie)

    Anja og Jonas orienterede. Meddelesesbogen aflæser elevplanen. LTK er ved at udarbejde skabelon. Krav at meddelesesbogen er digital og at den er tilgængelig via Meebook. Meddelelsesbogen skal være fremadrettet og fokusere på elevens resurser og potentialer. Bestyrelsen drøftede principper for anvendelsen: Hvornår, hvordan, hvor ofte. Drøftelse om hvorvidt evt. handleplaner skal indgå og detaljeringsgraden af disse. Handleplaner akiveres i sikre filer på AULA. Principper udarbejdes når LTK har færdiggjort skabelon.

    Mobiltelefoner i udskolingen

    Jonas orienterede om et nyt forsøg i udskolingen

    Der har været forskellige regler i klasserne, så lærerteamet i udskolingen har besluttet, at der kun skal være én regel: At mobiltelefoner indsamles om morgenen og udleveres først efter skoletid. Det medførte en del protester til at starte med, men eleverne har hurtigt accepteret reglen. Lærerne oplever allerede et større fællesskab og eleverne finder på andre måder at være sammen.

    Kontaktforældremøde den 26. januar kl. 17-19

    Punkter til dagsorden

    Rundvisning på den ”nye” skole

    Forældreovertagelse den 24. marts

    Den gode tone – dilemma kort/cases

    Hvem deltager?

    Dagsorden blev drøftet, herunder kontaktforældrerollen. Princippet er så detaljeret beskrevet, at det kan afskrække forældre og afholde nogen fra at melde sig.

    Lars, Julie, Tine og Nadia deltager.

    Udvalg (bilag sendes ud med dagsordenen)                                                                                                      Beskrivelse ift. hvad de forskellige udvalg skal arbejde med fremadrettet.

    Lars har lavet udkast til kommisorium for de enkelte udvalg. Udkastet blev godkendt

    Punkter til udvalgene kan drøftes i skolebestyrelsen

    Orientering om høringssvar vedrørende Trafiksikkerhedsplan 2023-27

    Lars orienterede om høringssvaret. Tiltag fra tidligere trafiksikkerhedsplan er vedtaget i kommunalbestyrelsen. Vi afventer konkret udførsel. Kort drøftelse af trafiksituationen.

    Forslag til ferieplan 2023-24

    Henrik orienterede kort. Ferieplanen er drøftet i medarbejdergruppen, som tilslutter sig forvaltningens vejledende ferieplan. Forslaget blev godkendt af bestyrelsen. Ferieplanen lægges på nettet.

    Orientering om indvielsen den 2. februar kl. 13:00  

    Officiel invitation udarbejdes af forvaltningen og udsendes. Bestyrelsen er selvfølgelig inviteret.

    Budget og økonomi (orientering)

    Vi mangler overførsler af ikke forbrugte midler (ca. 600.000). Charlotte kan ikke lave endeligt regnskab, før der er kommet endelig udmelding fra forvaltningen. Regnskab og budget tages op ved næste møde.

    Skolen har af egne midler investeret i nye møbler. Byggeprojektet har ligeledes financieret div. Indkøb.

    Der forventes større besparelser på skoleområdet. Skolebestyrelsesformændene er inviteret til informationsmøde i CUP.

    Meddelelser

    Elever: Henrik orienterede om elevrådsmøde, herunder forslag om at etablere en redaktion til udarbejdelse af en skoleavis.

    Ledelse: Vi er glade for at være tilbage på skolen i de nye rammer, og til fællesskabet. Fejl og mangler i forbindelse med byggeriet fylder mentalt. Vi mangler at få faglokalerne til at fungere.

    Klubben forventes flyttet til de nye lokaler på skolen i uge 7. I flytteperioden tilbydes aktiviteter i indskolingshuset.

    Juniorklubben er udvidet med et tilbud for 6. årgang mandage og onsdage. Mellem 15 og 30 deltagere. Der er indskrevet 13 nye medlemmer. Juniorklub og Ungdomsskolen har samarbejdet om aktiviteter. Strandtur på Bellevue, filmaften på Engelsborgskolen og ”pooldisco” i Lyngby Svømmehal. Deltagelsen har desværre ikke været stor (der var ikke tilmelding). Dilemma at Ungdomsskolen er betalingsfri og det udfordrer juniorklubben som er brugerbetalt. I SFO er der opsat storskærm i caféen. Her vil der være infotoavle, billeder, aktiviteter, tilmeldinger mm.

    Medarbejdere: Tak til skolebestyrelsen for at have serviceret medarbejderne ved indflytningen d. 2. januar. Alle er glade for at være tilbage, men der er stadig meget der skal på plads. Også i indskolingshuset. Udskolingseleverne siger de savner Carlshøjvej 10. Her skulle de ikke dele boldbane med mellemtrinnet.

    Forældre: Skolebestyrelsesformændene er inviteret til informationsmøde om det kommunale budget. Lars deltager i en følgegruppe i forbindelse med omstillingsprogrammet for det specialiserede område. Der er etableret en mindre gruppeordning/mellemform på Taarbæk Skole i dette skoleår og der ansøges om at etablere en ny gruppe på Trongårdsskolen. Skolerådet er bekymret for besparelser på det specialiserede område,

    Udvalg. Ingen meddelelser.

  • Møde nr. 6 - 08.03.23

    6. møde i skoleåret 2022 2023

    d. 8. marts 2023 personalerummet på 1. sal i den røde skole

    Tid: 17.00 – 19.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand, chokolade

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder Jonas Dyrborg Christensen

    Afbud fra:

    Nr. 1. Godkendelse af referat fra d. 18. januar

    Referat godkendt

    2. Generelle besparelser på skoleområdet

    Høringssvar vedrørende klassesammenlægninger på kommende 6. og 7. årgang

    Kort drøftelse. Høringssvar fremsendt. Forvaltningen har kvitteret

    3. Budget og økonomi (bilag udsendes i starten af uge 10)

    Birgitte og Henrik orienterede om overførsler. Kort drøftelse. Skolebestyrelsen godkender principielt ikke budgettet, da der sker så mange ændringer i løbet af året, men tager budgettet til efterretning

    4. Evaluering af kontaktforældremødet

    Det var et godt møde med stort fremmøde. Konstuktive forslag fra kontaktforældrene: Opdeling i kontaktforældre og festudvalg, undervisning i digital dannelse, udarbejdelse af idekatalog, bedst practice, ”Den gode tone”, Vi taler skolen op, fokus på det positive. Forældreteamdagen blev drøftet. Forældremøde inden teamdagen

    5. Forældreteamdag den 24. marts

    Der har overvejende været positive tilbagemeldinger. Der mangler kun tilbagemelding fra to klasser. Bekymring fra et par klasser over at det er lang tid at beskæftige eleverne. Erik Smed som er afdelingsleder på Virum Skole vil være tilstede hele dagen. Der er indkaldt ekstra sekretær og vikarer og Flemming Pedel vil ligeledes være på skolen.

    6. Meddelesesbogen

    Arbejde igansættet med at lærerne eksperimenter og der samles op efter sommerferien 

    Der er en LTK løsning under udarbejdelse som teknisk understøttes af Meebook. Fastlåst løsning der integreres i AULA. Lærerne vil eksperimentere med meddelelsesbogen. Princip for anvendelsen udarbejdes efter sommerferien. Medarbejderne har drøftet funktionen. Vi starter med dansk og matematik til skole-hjem samtalerne. Det er vigtigt at meddelesesbogen ikke tager hele fokus ved samtalerne. Fremadrettet resursetilgang frem for mangelsyn

    7. Indflytning af klubben.

    Flemming orienterede. Klubbens personale flyttede ind i uge 7 efter at have pakket ned i ugerne inden. Ny klub i nye rammer. Der arbejdes med ”færdselsregler” i samarbejde med skolen. Vi afventer ny resurse til nyt møblement. Vi har indrettet klubben med nyt og gammelt i samarbejde med børnene. Vi har lånt pedellens garage i gården indtil der bliver lavet nyt skur til vores udendørs ting. Vi afsøger mulighederne for at anvende skolens lokaler. Vi bruger fortsat Lundtoftehallen. Klubbens tilbud er ”ikke kontrolleret pasning”. Børnene er ved at falde til. 6. klasserne er inviteret til klubfest på Kongevejens Skole og vi deltager med 28 børn. 6. klassernes juniorklub har aftenåbent mandag og onsdag. Klubben laver aftaler med SFO om udeområderne. Der indkaldes til forældremøde i den ”nye” klub. Når ”majbørnene” starter i SFO, vil 3. klasserne blive inviteret til at se den ”nye” klub. Vi har øget tilslutning og er oppe på 119 medlemmer.

    8. Ibrugtagelsen af skolen

    Birgitte orienterede. Vi afventer affaldsbeholdere og ombygning af skraldeskuret til affaldssortering. Skure udbygges til klubbens materialer. Vi oplever ”børnesygdomme” rundt omkring i bygningerne. Ventilationen og markiserne skal indstilles. Låsesystemerne er stadig en udfordring. Faglokalerne er ved at blive kørt i gang. Der mangler låger til skabe i N/T og der mangler stadig gas i F/K. Der er stadig en twist mellen bygherre og entreprenør og lige nu er der ikke flere midler i byggeprojektet. Det forsinker processen, når vi opdager fejl og mangler. Pavilonnerne er flyttet og desværre er underlaget, hvor de stod nu blot et ”mudderhul”. Vi har desværre oplevet ”drengestreger” på toiletterne, hvor trykknapper er blevet demonteret. Vi appelerer til elevansvar. Der er afholdt møde mellem CUP, CAE og Ungdomsskolen ang. sambrug. Der er mange der vil bruge vores klasse og faglokaler. Vi vil ikke forringe vores tilbud da klubben er her til 17.30. Desværre har CUP lovet at eksterne brugere kan benytte lokalerne før det tidspunkt. Bestyrelsen udtaler at der ikke må ske serviceforingelser. Vi har en bekymring for kultursalen og biblioteket med den udvidede åbningstid.. Vi har oplevet hærværk og ildspåsættelse. Lars fortæller at der er bevågenhed i Skolerådet i forbindelse med hærværk på skolerne. Bestyrelsen er bekymret for opbakningen fra CUP i forbindelse med sambrug og ønsker sig en orientering.

    9. Udvalgs kick-off

    Udvalget: Fællesskaber, Værdigrundlag, Udearealer - sætter sig sammen og bliver enige om hvordan arbejdet kan påbegyndes (fx en mødedato).

    Udvalgene gik sammen og lavede aftaler

    10. Meddelelser:

    Elever: Vibe og Caroline fra 8. klasse er valgt ind i bestyrelsen

    Ledelse: Mulighed for at der skal etableres velkomstklasse for 0. klasses elever (8-12 elever) efter sommerferien. Møde med CUP ang. gruppeordningen. Vi har lavet oplægt til ”Den nye gruppeordning” med beskrivelse at tilbuddet. Vi ønsker os flere elever, evt. fra andre kommuner, også elever med andre diagnoser. CUP har ændret tilbudet så det nu er for elever fra 4. – 9. klasse (uden inddragende proces)

    Medarbejdere: Anna og Benny orienterede. Vi har fokus på indeklimaet i indskolingshuset. Indflytningsprocessen. Vi skal arbejde med fællesskabet og vænne os til de nye forhold. De sidst ansatte medarbejdere har aldrig været på hovedskolen. Fokus på kommunikation og sammenhængskraft

    Forældre: Lars orienterede. Der har været afholdt møde i Skolerådet (bestyrelsesformændene). Fokus på hærværk, sparringsmøder og erfaringsudveksling. Der er høringsprocesser ang. budget med CUP.

    Fællesskaber

    Tine, Henrik, Marie, Benny, Elev 1, Nadia

    Værdigrundlag

    Birgitte, Julie, Anna, Christa, Stephan

    Udearealer

    Hanne, Lars, Flemming, Tobias, Elev 2

  • Møde nr. 7 - 27.04.23

    7. møde i skoleåret 2022 2023

    d. 27. april 2023 personalerummet på 1. sal i den røde skole

    Tid: 17.00 – 19.00

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Kaffe, te, vand, chokolade

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge,

    Afbud fra: Flemming, Caroline, Nicklas

    1. Godkendelse af referat fra d. 8. marts

    Referat godkendt

    2. Budget og økonomi (Bilag udsendes)

    Henrik orienterede.

    Hvordan ser det ud ift. ansætteleser og afsked?

    Ændringer - Modtageklasse 0. årgang og klassesammenlægninger

    Birgitte og Christa orienterede: De ekstra resurser fra genhusningen er bortfaldet. Vi har regnet på resurser i personalenormeringen. På baggrund af opsigelser og etablering af velkomstklasse kan vi opretholde status quo i medarbejderstaben.

    Der etableres en velkomstklasse på 0. klassetrin med 8 elever med forskellige nationaliteter. Bevillingen er for et år af gangen. Eleverne udsluses efter to år.

    4. Lejrskoleprinciper – økonomi, antal dage m.m.  

    (Bilag udsendes)

    Birgitte orienterede. Lejskoleophold er blevet væsentlig dyrere grundet store prisstigninger på indkvartering og transport, især på Sjælland. Med resursetildelingen fra skolen og med kostpenge fra forældre kan økonomien kun række til et tredages ophold i stedet for et femdages ophold, hvis det er på Sjælland. Vi har årgange med flere sårbare elever som har svært ved at tage længere væk.

    Drøftelse: Vi vægter fællesskabet og oplevelserne og derfor skal alle elever deltage. Flere elever end tidligere bliver hentet af forældre. Mulighed for differentiering i fht. årgangene. Udsatte årgange kan tage på tredages ophold på Sjælland med femdages resursen.

    Forslag om at man skal ”øve” eleverne i at sove ude. Forslag om flere frivillige tiltag blandt forældre med indsamling af penge til lejrskoler.

    Princip for lejrskoler drøftes ved næste møde

    5. Timefordelingsplan (Bilag udsendes)

    Henrik orienterede om Undervisningsministeriets og LTK’s timefordelingsplan og holdt dem op mod forslaget til Lundtofte Skoles timefordelingsplan. Vi lægger flere lektioner i dansk i indskolingen for at støtte læseindlæringen og vi flytter timer i naturfag for at styrke 9. årgang i fht. eksamen. Forslaget blev vedtaget.

    6. Klassesammenlægninger

    Procesplan for 5. og 6. årgang

    Fremtidig involvering af forældre ibm. klassesammenlægning

    Birgitte orienterede: Der har været afhold kontaktforældremøde på årgangene. Sjette årgang har lavet en procesplan for en hurtig klassesammenlægning, mens femte årgang venter til efter lejrskolen i uge 19. Lærerteamene laver de nye klasser efter individuelle samtaler med eleverne. Klasserne laves således på baggrund af faglige, pædagogiske og sociale vurderinger og med en rimelig kønsfordeling.

    Drøftelse af kommunikation. Forslag og beslutning om klassesammenlægninger fremgik af de offentlige referater fra kommunalbestyrelsesmøder på LTK’s hjemmeside. Skulle skolen have orienteret tidligere? Lundtofte Skoles bestyrelse og MED udvalg indgav høringssvar så hurtigt som muligt. Bestyrelsen udtrykker ærgrelse over at forvaltningens svar herpå blev lagt ud offentligt i stedet for at stile det direkte til bestyrelsen.

    7. Opfølgning på pædagogisk weekend - hvad har udbytte været? Hvordan gør vi næste år?

    Birgitte orienterede: Skolen havde sparet op til en forlænget pædagogisk weekend med to overnatninger i Sverige. Efter 2½ års genhusning og tilbageflytning havde vi prioriteret fællesskabet for alle personalegrupper. Det faglige tema var ”Praksisfaglighed” og hvordan vi får startet den ”nye” skole op. Der blev spillet et nyudviklet spil med drøftelse og diskussioner i personalegruppen. Medarbejderrepræsentanterne udtrykte stor begejstring for den pædagogiske weekend, både med hensyn til det faglige udbytte og i forhold til de fællsskabsskabende aktiviteter.

    Drøftelse af konceptet bag pædagogisk weekend. Hvert andet år en kort pædagogisk weekend (fra fredag kl. 13 til lørdag eftermiddag) og hvert andet år med en ”forældreovertagelsesdag”. Skolebestyrelsen udtrykte at ”udvikling koster” og at forældredagen er et must.

    Der skal udvikles idekatalog til forældreovertagelsesdagen og planlægningen skal foretages i god tid. Drøftelse af om en pædagogisk weekend skal ligge som en fast dag i kalenderen.

    8. Nyt fra udvalg

    Hanne orienterede fra udeudvalget: Mulighederne for at etablere en ”Taarbæk” model var drøftet men forkastet. Ungdomsskolen som havde en pulje til etablering af udeåmråde er ikke længere med. Der er stadig en pulje fra Juniorklubben.

    Forskellige forslag blev nævnt: Udekøkken, bålplads, skyggesejl, nedstøbte bøsninger til stolper til skyggesejl og udevolley, forskellige rum i uderummet f.eks. en lille lund. Tiltrækkende og udfordrende udeområder skal være et argument for at vælge Lundtofte Skole til.

    Flemming er i løbende kontakt med Center for Areal og Ejendomme om vedligehold af området ved indskolingshuset, herunder de faste belægninger. Vi efter spørger stadig en helhedsplan fr CAE.

    Julie og Birgitte orienterede fra Værdiudvalget: Etablering af profil for udskolingen for at fastholde eleverne. Værdigrundlaget skal oversættes og udmøntes. ”Vi skaber hele, glade og livsduelige mennesker”. Hvad betyder det for os? Julie og Birgitte fremlagde forslag til værdi overblik og inddragende proces.

    9. Meddelelser:

    Elever – hvad tænker I om lejrskoler, klassesammenlægning

    Eleverne synes det er dejligt at være tilbage på skolen. Der var til en start en del forvirring om regler.

    Ledelse

    Vi er startet på fagfordelingsprocessen, Vi har haft fokus på klassesammenlægningerne. Vi siger goddag til majbørnene på mandag. Der er stadig en række ”børnesygdomme” i fbm. Byggeriet, herunder kaldeanlæg, ringeanlæg og uret i skolegården

    Medarbejdere

    Vi er faldet godt til på den nye skole. Vi har afholdt fagfordelingsdag. Klassesammenlægningerne fylder (personalesituationen). PLC er åbnet med en masse nye bøger.

    Forældre

    Intet

    Kort meddelelse

    Næste møde:

    Evaluering af mobilerforsøg

    Brug af PC i timerne

    Skemalægning

    Princip for lejrskole

  • Møde nr. 8 - 07.06.23

    8. møde i skoleåret 2022 2023

    d. 7. juni 2023 personalerummet på 1. sal i den røde skole

    Tid: 17.00 – 20.00 (forlænget møde)

    Ordstyrer: Lars

    Forplejning: Let sommeranretning

    Referent: Henrik Fromberg

    Inviteret: Suppleant Marie Bamberger, afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, Jonas Dyrborg

    Afbud fra: Ingen afbud

    1. Godkendelse af referat fra d. 27. april

    Godkendt

    2. Budget og økonomi (Bilag udsendes)

    Udsættes

    4. Evaluering af mobilforsøg.

    Jonas orienterede. Der er indkøbt forede kasser til klasserne, så mobilerne kan indsamles om morgenen. Generelt har forsøget med indsamling af mobiler i udskolingen været en succes. Der har været tilfælde af, at elever afleverer en gammel mobil og ikke deres nye og at eleverne har ”snydt” og ikke afleveret. Det har nogle steder givet lidt mistillid mellem lærere og elever. Eleverne synes at det tager for meget tid om morgenen med elever der ikke vil aflevere.

    Drøftelse af muligheder for konfiskation ved misbrug. Som det er lige nu afleveres telefonen på kontoret, hvor eleven kan hente den ved skoledagens afslutning.. Der er pt. en generel debat i hele landet. Generel opbakning fra forældre til en mere mobilfri skole.

    Drøftelse af definitioner. Er smartwaches eller devices med samme funktioner også en mobil? Det giver undertiden udfordringer i SFO, nå forældre og elever laver aftaler uden om personalet. Dræftelse af ”frirum” på skolen og  forældrenes rolle i ”opdragelsen” i forhold til elevernes brug af mobiler.

    Justering af mobilpolitikken og kommunikation til forældrene blev drøftet. Politikken kan udvides med en sætning om indsamling af mobiler også gælder for udskolingen. Jonas har formulering fra personalet. Tages op ved første personalemøde. Tages op i skærm/mobiludvalget. Revideret princip tages op ved næste bestyrelsesmøde med henblik på godkendelse. Princippet tages med til de første forældremøder.

    5. Brug af PC i timerne

    Hvordan fastholder vi nærvær og koncentration i timerne og hvordan styrer vi brugen. Alle elver fra 4. – 9. klasse har fået udleveret en bærbar pc (kommunal beslutning). Det giver problemer med at eleverne spiller i timerne når læreren kigger væk. Skolen har været i dialog med IT afdelingen for at afsøge muligheden for spærring af div hjemmesider. Svaret er at det er en fælles kommunal løsning og at der ikke kan spærres selektivt. Drøftelse af lærernes rolle i fht. opdragelse af eleverne til hensigtsmæssig brug af deres pc. Drøftelse af mere udbredt brug af analoge materialer. De IT baserede læringsplatforme er dyre og det kan udfordre skolens økonomi hvis der både skal være digitale og analoge læremidler. Drøftelse af ledelsens og lærernes ansvar i forhold til regler og håndhævelsen af dem. Vi skal have respekten tilbage i læringsrummet. Vores PLC og læringsvejledere vil drøfte det i fagudvalg i fht. analoge materialer. Ligeledes skal brugen af pc tages op som tema i personalegruppen og drøftes i elevrådet. Personalet gør opmærksom på at det er en samfundsmæssig udfordring og at skolen ikke kan klare alt. Formanden vil tage det op i ”Skoledialog”

    6. Skemalægning

    Tages op ved næste møde

    7. Lejrskoleprincipper – økonomi, antal dage m.m. 

    Lejrskolerne er vigtige for læring, trivsel og fællesskab og er en vigtig del af Lundtofte Skoles DNA. Derfor er der fremlagt forslag (bilag udsend med dagsordenen) om at længden af lejrskolerne er afhængig af omkostningerne. Skolen dækker udgifterne inden for de fastsatte rammer suppleret med forældrebetalingen af kostpenge.

    Forslaget blev vedtaget.

    8: Bestyrelsesmøder næste skoleår. Kalender fremlægges

    Vedtaget

    9. Nyt fra udvalg

    Fællesskabsudvalget orienterede. Forslag om fællesskaber på langs, ”legepatruljer”, revitalisering af traditioner, flexuger på tværs mm. Eleverne spurgte til LUSK fonden som er en lille fond der hjælper med div donationer. Christa orienterede om tiltag fra Gentofte Kommune med muligheder for indsamling til skolefonde.

    Trafikudvalget har været i kontakt med relevant forvaltning om trafiksituationen og de kommunale tiltag. Herunder rundkørslen ved Ørhom Brugs. Udeudvalget er opmærksom på næste bestyrelsesmøde med deltagelse af CUP og CAE

    10. Meddelelser:

    Elever: Der har ikke været afholdt elevrådsmøde siden sidst. Kontaktlærerne skal være opmærksomme på SB møderne. Forslag om elevrådsmøde sidste torsdag i måneden, jfr. ny mødeplan for bestyrelsen

    Ledelse: Vi er i gang med ansættelsesproces for ny afdelingsleder. Vi oplever pt. tyverier fra såvel elever som lærere og især er elevernes cykler udsatte. Vi har gennemfært klassesammenlægning på 6. årgang og er i gang med processen på 5. årgang. Kombibibliotekets åbning udsat. Bestyrelsen er bedt om høringssvar  senest d. 30. juni ang. ændring af skoledistrikter, hævelse af klassekvotienten fra 24 til 25 elever ved skolestart i 0. klasse samt ændring af kommunal beslutning så modtageklasse ændres til modtagehold. Skolebestyrelsen vil tilslutte sig MED udvalgets kommentarer

    Medarbejdere: Optaget af fagfordeling og afslutning af skoleåret

    Forældre: Intet

    Kort meddelelse

    Næste møde: Vedtagelse af revideret princip for brugen af mobiltelefoner.

    Skemalægning

    Møderække 2023 2024: Første tirsdag i måneden (med få undtagelser)

    29. august

    3. oktober

    7. november

    5. december

    6. februar

    5. marts

    2. april

    7. maj

    4. juni