Referater 2021/22
Her kan I finde referater fra de seneste møder i skolebestyrelsen.
Her kan I finde referater fra de seneste møder i skolebestyrelsen.
SKOLE
Skolebestyrelsen
1. møde i skoleåret 2021 2022
d. 26. august 2021.
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge
Afbud fra:
Dagsorden
Velkommen til nye skolebestyrelsesmedlemmer
Forældrerepræsentant Sten Rasmussen, elevrepræsentanter Flora Barslund og Rasul Al-Alawi
Godkendelse af referat
Referat godkendt
Meddelelser
Elever: Elevrådet har afholdt møde og konstitueret sig. Flora og Rasul udgør formandskabet. Elevrådet har drøftet brug og indretning af kælderen på C10 herunder forslag om indretning til café/spiserum samt mulighed for at eleverne kan forlade skolen allerede kl. 11.30 (se punkt 7)
Ledelse: Der er pt. ansættelsessamtaler på baggrund af opsigelser over sommeren (to lærere og to pædagoger). Det er især svært at få kvalificerede ansøgere til pædagogstillingerne. I dette skoleår har vi aktiviteter på 12 forskellige lokaliteter. Alle seks klasser på 7. – 9. årgang er huset på C10. Opstart for lærerne i uge 31 med fire forberedelsesdage. Skoleåret er startet med alm. undervisning efter skemaet. Efter sommerferien har især 5. årgang været ramt af covid19. God opstart for 0. årgang. Forældrene blev orienteret om forventninger til samarbejdet og der var en god stemning. Lone Købner vikarierer på kontoret. Ny struktur i samarbejdet med CSI og PPR i en distriktsmodel, afledt af omstillingsprogrammet. Ny sagsbehandler og ny PPR psykolog.
Medarbejdere: Stor travlhed. Tilbage til normalt skema og frikvarterer. Udarbejdelse af årsplaner til forældremøderne. Årsplanerne er dynamiske og man ønsker at undgå ”fagenes fest” ved forældremøderne.
Forældre: Ikke meget aktivitet i skolerådet over sommeren. Artikel i.fbm. kommunalvalget. Borgermøde på Virum Skole om skole og dagtilbudsområdet. Er det noget for kontaktforældrene? Kort drøftelse af muligheden for udmøntning af de større frihedsgrader i skolen i dette skoleår. Nedbringelse af skoleugens længde, omlægning af understøttende undervisning og 2 voksen timer. På lundtofte Skole har vi anvendt understøttende undervisning til styrkelse af dansk og matematik. I fbm. det nye skema i januar afsøges muligheden for at omlægge undervisningen for at afkorte skoleugen. Kort drøftelse af fålærer princippet. I indskolingen er der få lærere i klasserne, men i udskolingen er der fokus på linjefagsdækning hvilket medfører flere lærere i klasserne.
Udvalg: Profiludvalget har arbejdet internt. Der er nedsat lærerudvalg til profilering af udskolingen, herunder indlæg på Facebook. Der arbejdes på at lave videomateriale til børnehaverne.
Regnskab. Udfoldet med vikarbudget.
Henrik orienterede. Skolen har generelt en god økonomi. Vikarbudgettet er overskredet. Der er ikke ekstraordinært meget sygefravær, men i ”coronaperioden”, har især SFO anvendt mange vikarresurser for at kunne holde klasser opdelt. Raporter omhandlende sygefravær kan fremvises.
Regnskabet blev taget til efterretning.
Nyt om byggeriet.
Projektlederen fra CAE stopper og der vil blive udpeget ny. Der vi blive afholdt rejsegilde d. 6. september for særligt inviterede. Byggeriet forventes afleveret før sommerferien (helt eller delvist). CAE/CUP udsender nyhedsbrev ultimo september. Helhedsplan for udearealer forventes ved årsskiftet. Kort drøftelse af skolegårdens indretning SSP anbefaler at der ikke er ”blinde kroge”. CAE/CUP inviteres til møde i skolebestyrelsen
Bestyrelsens deltagelse ved forældremøder (0., 1., 3. og 7. årgang). Oplæg til talepapir.
Formålet er at ”sætte ansigt” på bestyrelsen. Næste skolebestyrelsesvalg sættes på dagsordenen. Drøftelse af logistikken samt talepapir. Datoer fastsættes og medlemmer udpeges efter mødet.
Spisepausen på Carlshøjvej 10. Forslag fra elevrådet.
Elevrådet foreslår at eleverne på C10 må forlade skolen i spisefrikvarteret allerede kl. 11.30. Lærerne på C10 bakker forslaget op. Elevrepræsentanterne fremlage forslaget og fortalte om muligheden for at etablere en ”café” i kælderen hvor man evt. kunne spise sammen på tværs af klasserne. Kort dræftelse. Bestyrelsen foreslår at der iværksættes et forsøg frem til efterårsferien med udgang fra kl. 11.30. Bestyrelsen opfordrer til dialog og fornuft. Forældre har ansvaret for god og sund mad til deres børn. Forslaget med forsøgsperiode blev vedtaget.
Seminar d. 23. september. Nedsættelse af planlægningsudvalg
Julie, Birgitte og Lars udarbejder program.
Pædagogisk weekend i november. Forældre i undervisningen
Birgitte orienterede. Alle medarbejdere tager på pædagogisk weekend d. 19. november kl. 12. Udskolingen sendes hjem med skoleopgaver. Der skal etableres undervisning/pasning for indskoling og mellmtrin frem til kl. 15.15. Forældre/kontaktforældre skal mobilliseres. Elevrådet fremsatte forslag om alternativ ”grøn dag” på Troldehøj arrangeret af 8. årgang. I tilfælde af covid19 udarbejdes nødplan. Ledelsen koordinerer.
Mad og måltidspolitik (høringssvar senest d. 1. september)
Input fremsendes til Lars som udarbejder høringssvar.
NEST klasse i Lyngby-Taarbæk Kommune (høringssvar senest d. 9. september)
Input fremsendes til Lars som udarbejder høringssvar.
Skoleårets opstart, heruneder orientering om Covid19 mm.
Evt. samt punkter til næste møde.
Spørgsmål ang. Kvalitetsrapporten; ledelsen sørger for at den sidste statusrapport gøres tilgængelig, status på udvalg; nyt fra udvalg under meddelelser, status på skolerådet; nyt fra skolerådet under meddelelser, retningslinjer for hjemsendelse i fbm. covid19; skolen er hele tiden opdateret på de sidste nye retningslinjer fra sundhedsstyrelsen og det kommunale covid19 udvalg, hvordan afvikles fredagsmorgensang fremover; hvis vejret tillader det afholdes fredagsmorgensang på boldbanen. Der afsøges mulighed for livestreaming. Punkter til næste møde: Opsamling på Covid erfaringer.
Lukket møde. Orienteringspunkt
Henrik orienterede
Møderække:
26. august
23. september (seminar)
9. november
6. december
22. marts
3. maj
15. juni
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
Lundtofte Skole / Skolebestyrelsen
Udvalgte pointer fra Skolebestyrelsesseminar torsdag d. 23. september 2021 på Hotel Frederiksdal
Velkommen til Nadia Berth (suppleant).
Meddelelser fra ledelse: Barselsvikar ansat (lærerstuderende), ny graviditet i indskolingen. Fastansættelse af lærer i udskolingen. 9. årgangs studietur til Berlin aflyst pga. Corona. Turen udsættes til efter nytår. Naturfagsuge i u.39 i alle klasser. Årets tema: ”Helt vildt”. Der arbejdes med klassedannelsen af 0. årgang frem mod efterårsferien (7. okt.)
Medarbejdere: Vi er tilbage til ”normal” hverdag. Der undervises efter skemaet i alle klasser. Alle hjælper til for at hverdagen fungerer bedst muligt. Der er bla. én pedel mindre og ikke alt fungerer fra skoleårets start, herunder bustransporten til lånelokalerne på andre skoler.
Skole/hjemsamarbejde (gruppearbejde)
Skole/hjem samtaler: Gruppe 1: Ønske om to årlige samtaler placeret meningsfyldt i løbet af skoleåret af 20 minutters varighed. Overvejelse om eleverne skal deltage. Overvejelse om on-line samtaler. Gruppe 2: Én obligatorisk samtale, derefter behovssamtaler. Fokus på såvel det faglige som det sociale element. Læreren fastlægger emnet. Gruppe 3: Elever med til samtalen i udskolingen. Tydelig feedback. Status men også fremadrettet samtale. Gerne faglærere med (fysisk, on-line eller skriftlig tilbagemelding). Behovssamtaler (efter ønske fra både lærere og forældre)
Forældremøder: Gruppe 1: Ønske om to årlige møder. Første senest 1. september og andet møde ultimo januar. Dialog, diskussion om div. dilemmaer. Gruppe 2: Meningsfuld dagsorden (ikke blot ”fagenes fest”). Dialog og gruppearbejder. Årsplaner udsendes før møde. Minimum et møde årligt. Også infomøder (kanon). Inddragelse af kontaktforældre. Gruppe 3: Elever med til møde i udskolingen. Temamøde om forventninger/regler for studieture etc.
Forslag til forældremødekanon (temaer): Generelt: Sociale arrangementer, dilemmaer og cases
klasse
Kontaktforældrerollen, legegrupper, fødselsdage, mobil i skolen
klasse
Mobil i skolen
klasse
Lejrskole/hyttetur, mobil i skolen
klasse
Mobil i skolen, overgang til fritidsklub, sengetid ”uden skærm”
klasse
SoMe, sengetid ”uden skærm”
klasse
Netetik, Lejrskole, kontaktforældrerollen
klasse
Pubertet, kontaktforældrerollen
klasse
Fester, info om karaktergivning
klasse
Alkohol og rusmidler
klasse
Studietur, alkohol og rusmidler
Ugeplaner, årsplaner, elevplaner. Gruppe 1: Årsplaner på AULA og Mebook. Også synlig for elever. Medindflydelse for elever (aldersbestemt). Gruppe 2: Ugeplaner tilgængelige for forældre for at de kan understøtte læring. Det skal være et krav at der anvendes samme format/platform. Ugeplaner kan også indeholde overordnede temaer. Gruppe 3: Forældre i 0.-3. klasse skal have mulighed for at understøtte lektielæsning. 4. – 5. klasse: Overdragelse i samarbejde. 6. – 9. klasse som information til elever. Årsplaner før første forældremøde. Årsplanen som opslagsbog. Elevplaner før s/h samtaler. Definition af ugeplan. Ramme i princip. Indhold, lektier, aktiviteter, fremadrettet.
Kommunikationsformer og platforme. Teams relevant for elever, AULA for forældre. Mebook som platform for lærere (feed til AULA). Ønske om ensartethed. Eleverne bruger teams i udskolingen og ønsker at forældrene tager ansvar for at spørge ind til elevernes arbejde.
Principper: Principper for Skole/hjem samarbejde og kommunikation blev drøftet. Arbejdsgruppe blev nedsat: Lars, Julie, Nadia, Gitte, Benny, Birgitte, Christa og Henrik udarbejder forslag til princip.
Planlægning af ”forældredagen” d. 19. november.
Muligt koncept ved tilbagevendende pædagogiske arrangementer. Tidsrum kl. 12 – 15 (overlevering kl. 11.30). Forslag fra elevrådet om ”Grøn dag” blev forkastet. 0. – 6. klasse ”overtages” af forældre. 7. - 9. klasse sendes hjem med en opgave til aflevering. Forældrene i bestyrelsen fordelte klassetrinnene mellem sig (som kontaktpersoner). Stefan udformer skrivelse til kontaktforældre. Der udsendes særskilte infobreve til alle forældre og kontaktforældre. Klasselærere skal være med på kommunikationen
Coronaerfaringer og frihedsgrader.
Positive erfaringer: Flere voksne, kortere skoledag, Læreren tager imod eleverne uden for skolen, forskudte mødetider og frikvarterer
Mulige frihedsgrader i dette skoleår: Elevplaner modificeres, opgradering af fagfaglig undervisning ved omlægning af understøttende undervisning. Skoleugen forkortes ved omlægning af understøttende undervisning til to-voksentimer. Konsekvenser: Indskoling. SFO tiden forlænges, pædagogtiden opnormeres. Mellemtrin: Åbningstid i fritidsklubben udvides, pædagogtiden omlægges. Udskolingen: Elever får tidligere fri.
Ledelsen orienterer bestyrelsen om hvilke tiltag der gøres.
Princip for ”At være kontaktforældre på Lundtofte Skole”
Gruppearbejde. Grupperne drøftede beskrivelsen og kom med div ændringsforslag. Julie samlede op til udarbejdelse af nyt princip.
Middag og hyggeligt samvær (uden for referat)
SKOLE
Skolebestyrelsen
3. møde i skoleåret 2021 2022
d. 9. november 2021.
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, Nadia Berth
Afbud fra: Jannie, Sten, Stephan, Tobias
Dagsorden
Godkendelse af referat (udvalgte pointer fra skolebestyrelsesseminar d. 23. september)
Referat godkendt
Meddelelser
Elever: Ønsker forsøget med forlænget udgang i spisefrikvarteret forlænget til sommerferien.
Der er desværre noget uro i kælderen på C10. Sofaer ødelaagt. Elevrådet foreslår at kælderen laves til arbejdsrum med gruppeborde og stole. Fordeling mekllem klasserne. Skema ophænges. Ledelsen sørger for bortskaffelse af sofaer og opstilling af borde (pedellen). Flora u fælleselevrådet. Forslag om grøn postkasse til annonyme forslag til grøn skole.
Ledelse: Skolernes motionsdag var en dejlig dag. Hele skolen var samlet i lundtoftehallen. Enkelte coronatilfælde. Covid 19 retningslinjer overholdes. Mange af skolens aktiviteter dokumenteres på FB. Infoaften for nye 0. klasses forældre var en succes. Over 50 interesserede. Udstilling af skolens aktiviteter, skolekor. Ansættelse af pædagog i gruppeordningen. SFO/klub i normal aktivitetsniveau efter corona.. 110 indmeldte i klubben. Lille trofast gruppe i juniorklubben. Udfordring at få tilslutning fra C10. Orientering om ny distriktsmodel for samarbejde mellem skole, PPR og Center for Social Indsats. Anonym sparring og tid til netværksmøder onsdage.
Medarbejdere: Efterslæb på børnesager. Positivt at der var nuhedsbrev fra Center for Areal og ejendomme. Trist at der er så lille interesse fra Center for uddannelse og pædagogik.
Forældre: Den foreslåede ”NEST” klasse på Kongevejens Skole for sårbare børn blev ikke vedtaget i BUU. Vælgermøde på Virum Skole med politikkere der skulle drøfte dagtilbud og skolepolitik.
Udvalg: Profiludvalget har lavet velkomstvideo der lægges på hjemmesiden
Regnskab.
Henrik Orienterede. Regnskab blev taget til efterretning. Ledelsen foreslår at regnskabet fremlægges kvartalsvis. Forslaget behandles ved næste møde. Spørgsmål til fagbudget for madkundskab. Henrik undersøger budget.
Nyt om byggeriet.
Birgitte orienterede. Vi har igen fået ny projektleder fra CAE. Vi er kommet til bygherreleverencer og der skal afholdes møder om dette emne. Vi har bedt om opdaterede plantegninger til brug ved den pædagogiske weekend. Vi har fået en fast kontakt i CUP, der skal være koordinator. Vi ser allerede nu ind i indflytningsprocessen som bliver en kæmoe opgave.
Ferieplanen og fastlæggelse af lukkedage i SFO
To dage flyttes efter forslag fra medarbekderne. Den opdaterede ferieplan lægges på hjemmesiden
Konatktforældrerollen. Kontaktforældremødet d. 3. november. Evaluering og overlevering af input til bestyrelsen
Der var 35 fremmødte kontaktforældre (overvejende fra 0. – 6. klasse). Coronasituationen blev drøftet. Aflevering ved havedøren i indskolingsklasserne. Problem med udvendig håndvask i vinterperioden. Færre forældre i indskolingshuset. Udfordring at forældredagen d. 19. 11. blev udmeldt sent. Ønske om bedre tid til forberedelse. Spørgsmål til div. Lokaleresurser og kort til udflugtsmål samt kørsel med elever. Fremtidigt tema: Trafiksituationen. Generel opbakning til flere kontaktforældremøder, især i fbm. ”den nye skole”.
Pædagogisk weekend 19. november. Forældre i undervisningen. Status
Flot dækning af klasser. 2 klasser mangler. Vi har fire vikarer i huset samt pædagogmedhjælpere. Brev til alle forældre med info. Information om dårbare elever udsendes kun fra forældre.
Revision af principper
Princip for kontaktforældre. Tages op på kontaktforældremøde i foråret
Princip for skole/hjem samarbejde. Tages op ved næste møde
Princip for kommunikation. Tages op med medarbejderne og elevrådet
Ungeprofilundersøgelsen (kort orientering).
Christa orienterede. SSP fortæller at de unge på Lundtofte Skole ikke er særligt iøjenfaldende i undersøgelsen. Et observationspunkt er ensomhed blandt de unge
Evt. samt punkter til næste møde.
Mulighed for lektiecafeer i hht. nedsættelse af skoleugens længde
Lukket møde.
Intet
Møderække:
6. december
22. marts
3. maj
15. juni
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
SKOLE
Skolebestyrelsen
4. møde i skoleåret 2021 2022
d. 6. december 2021.
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt (OBS: Ingen julefrokost)
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, Nadia Berth
Afbud fra: Stephan, Nadia, Flora (Ali 8.a er suppleant)
Dagsorden
Godkendelse af referat fra d. 9. november 2021
Enkelt rettelse af afbud ved forrige møde.
Præcisering af hvilken rettelse bestyrelsen havde til forvaltningens vejledende ferieplan: Der flyttes to dage fra sommerferien til juleferien. Første skoledag efter sommerferien er mandag d. 8. august 2022. Første skoledag efter juleferien er onsdag d. 4. januar 2023
Meddelelser
Elever: Elevrådet har drøftet brugen af kælderrummer på C10. Det skal laves til ekstra arbejdsrum/grupperum. Der mangler endelig tilbagemelding fra 9. årgang
Ledelse: To barselsvikariater på hhv. 3. og 8. årgang. Der er ansat én lærer og en lærer returnerer fra barsel. Ledelsen udarbejder rokade i fagfordelingen, så klasserne kan dækkes.. Opsigelse fra specialpædagog der har fået andet job. Hun er erstattet af ny specialpædagog. Elevtallet i de kommende børnehaveklasser er 2 x 24. Coronasituationen kort: Vi er heldigvis ikke så hårdt ramt, to ugentlige test, herunder også 1.-6. klasse. Elever testes kun med forældres accept. Coronapas kontrolleres hos medarbejderne. Desværre har vores PPR psykolog og skolesagsbehandler sagt op. Nyansættelser i gruppeordningen af 1 pædagog og 1 medhjælper. Mulighed for juniorklub frem til efteråret afsøges.
Medarbejdere: Det er problematisk med opsigelser fra PPR og CSI. Det forlænger behandlingen af børnesager. Coronasituationen er vanskelig og forvirrende. Forskellige restriktioner på skolen i fht. det omgivende samfund. Manglende lokaler til møder grundet genhusningen. Genhusningen begynder at påvirke medarbejderne i højere grad.
Forældre: Møde ang. omstilling af det specialiserede område er udsat til januar.
Udvalg: Ingen meddeleser
Forkortelses af skoledagen fra uge 4 (bilag)
Henrik orienterede. I forbindelse med den øgede frihedsgrad er der mulighed for at konvertere understøttende undervisning til to-voksentimer. Herved forkortes skoleugen.. Det foreslås, at der konverteres faglig tid og bevægelsestimer fra 4. – 8. klassetrin. På 4. – 6. klassetrin bevares en ugentlig bevægelsestime så klasseteamet kan afholde møde. Kort debat. Forslaget blev godkendt. Ledelsen informerer forældrekredsen.
Evaluering af forældretilsynsdagen den 19. november
Lars orienterede. Der var mange deltagende forældre. Rundspørge blandt forældrene for at indsamle erfaringer. Nye forældre indrages næste år, bedre tid til planlægning, tidsplan udarbejdes i forbindelse med årets planlægning, så forældre er orienterede. Tilbagemelding til lærerne. Udfordring at nogle klasser til dagligt har tidligere fri end dagen var berammet til. Ønske om differentieret længde på skoledagen i fht. klassetrin. Stort obs på sårbare elever.
Orientering om pædagogsisk weekend
Christa orienterede og video blev vist
Mad og måltidspolitik. Høringssvar (bilag)
Den reviderede mad og måltidspolitik (kommunal) blev drøftet. Oplæg til lokal udmøntning. Økonomi, kækkenfacciliteter mm. blev drøftet. Der skal være lige muligheder for alle skoler. Julie udarbejder høringssvar.
Hvem tænker at stille op til skolebestyrelsen?
Kort orientering om skolebestyrelsesvalg. Vi afventer information fra forvaltningen ang. tidsplan, opstillingsmøder, mulighed for digital afstemning mm. Forventet valgperiode fra februar til marts.
Evt. samt punkter til næste møde.
OBS! Dato for næste møde er gledet ud af kalenderen. Det blev aftalt at afholde mæde d. 2. januar 2022
Byggesagen. Invitation til CAE og CUP. Mulige emner: Tidsplan, kommunikation/nyhedsbrev, bygherreleverencer, helhedsplan for udeområder, aflevering og efterbehandling af byggeriet.
Skolebestyrelsesvalg
Princip for skole/hjem samarbejde.
Lukket møde.
Møderække:
2. februar
22. marts
3. maj
15. juni
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
SKOLE
Skolebestyrelsen
5. møde i skoleåret 2021 2022
d. 6. december 2021.
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt (OBS: Ingen julefrokost)
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, Nadia Berth
Afbud fra: Stephan, Nadia, Flora (Ali 8.a er suppleant)
Dagsorden
Godkendelse af referat fra d. 9. november 2021
Enkelt rettelse af afbud ved forrige møde.
Præcisering af hvilken rettelse bestyrelsen havde til forvaltningens vejledende ferieplan: Der flyttes to dage fra sommerferien til juleferien. Første skoledag efter sommerferien er mandag d. 8. august 2022. Første skoledag efter juleferien er onsdag d. 4. januar 2023
Meddelelser
Elever: Elevrådet har drøftet brugen af kælderrummer på C10. Det skal laves til ekstra arbejdsrum/grupperum. Der mangler endelig tilbagemelding fra 9. årgang
Ledelse: To barselsvikariater på hhv. 3. og 8. årgang. Der er ansat én lærer og en lærer returnerer fra barsel. Ledelsen udarbejder rokade i fagfordelingen, så klasserne kan dækkes.. Opsigelse fra specialpædagog der har fået andet job. Hun er erstattet af ny specialpædagog. Elevtallet i de kommende børnehaveklasser er 2 x 24. Coronasituationen kort: Vi er heldigvis ikke så hårdt ramt, to ugentlige test, herunder også 1.-6. klasse. Elever testes kun med forældres accept. Coronapas kontrolleres hos medarbejderne. Desværre har vores PPR psykolog og skolesagsbehandler sagt op. Nyansættelser i gruppeordningen af 1 pædagog og 1 medhjælper. Mulighed for juniorklub frem til efteråret afsøges.
Medarbejdere: Det er problematisk med opsigelser fra PPR og CSI. Det forlænger behandlingen af børnesager. Coronasituationen er vanskelig og forvirrende. Forskellige restriktioner på skolen i fht. det omgivende samfund. Manglende lokaler til møder grundet genhusningen. Genhusningen begynder at påvirke medarbejderne i højere grad.
Forældre: Møde ang. omstilling af det specialiserede område er udsat til januar.
Udvalg: Ingen meddeleser
Forkortelses af skoledagen fra uge 4 (bilag)
Henrik orienterede. I forbindelse med den øgede frihedsgrad er der mulighed for at konvertere understøttende undervisning til to-voksentimer. Herved forkortes skoleugen.. Det foreslås, at der konverteres faglig tid og bevægelsestimer fra 4. – 8. klassetrin. På 4. – 6. klassetrin bevares en ugentlig bevægelsestime så klasseteamet kan afholde møde. Kort debat. Forslaget blev godkendt. Ledelsen informerer forældrekredsen.
Evaluering af forældretilsynsdagen den 19. november
Lars orienterede. Der var mange deltagende forældre. Rundspørge blandt forældrene for at indsamle erfaringer. Nye forældre indrages næste år, bedre tid til planlægning, tidsplan udarbejdes i forbindelse med årets planlægning, så forældre er orienterede. Tilbagemelding til lærerne. Udfordring at nogle klasser til dagligt har tidligere fri end dagen var berammet til. Ønske om differentieret længde på skoledagen i fht. klassetrin. Stort obs på sårbare elever.
Orientering om pædagogsisk weekend
Christa orienterede og video blev vist
Mad og måltidspolitik. Høringssvar (bilag)
Den reviderede mad og måltidspolitik (kommunal) blev drøftet. Oplæg til lokal udmøntning. Økonomi, kækkenfacciliteter mm. blev drøftet. Der skal være lige muligheder for alle skoler. Julie udarbejder høringssvar.
Hvem tænker at stille op til skolebestyrelsen?
Kort orientering om skolebestyrelsesvalg. Vi afventer information fra forvaltningen ang. tidsplan, opstillingsmøder, mulighed for digital afstemning mm. Forventet valgperiode fra februar til marts.
Evt. samt punkter til næste møde.
OBS! Dato for næste møde er gledet ud af kalenderen. Det blev aftalt at afholde mæde d. 2. januar 2022
Byggesagen. Invitation til CAE og CUP. Mulige emner: Tidsplan, kommunikation/nyhedsbrev, bygherreleverencer, helhedsplan for udeområder, aflevering og efterbehandling af byggeriet.
Skolebestyrelsesvalg
Princip for skole/hjem samarbejde.
Lukket møde.
Møderække:
2. februar
22. marts
3. maj
15. juni
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
SKOLE
Skolebestyrelsen
6. møde i skoleåret 2021 2022
d. 22. marts 2022
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, Nadia Berth
Afbud fra: Sten, Tobias, eleverne
Dagsorden
Godkendelse af referat fra d. 2. februar 2022
En enkelt dato blev rettet
Meddelelser
Elever: Elevrådet har spurgt om de kan se de nye lokaler på den røde skole. Ledesen vil undersøge mulighederne. Der er en lille videofilm på vej som lægges på AULA.
Ledelse: Der er ansat en ny (ekstra) afdelingsleder. David Roberto Andresen skal være afdelingsleder for udskolingen og resursecenteret. Pt. afholdes medarbejder udviklings- og trivselssamtaler. Ny PPR psykolog Agnethe Faaberg Mikkelsen. Grundet udfordret klassekultur i en klasse har skolen etableret samarbejde med ekstern konsulent. Revisitationer af enkeltintegrerede elever. Udfordring at PPR/CUP har ændrete procedurer. Bestyrelsen spurgte til Ukrainske flygtningebørn. Vi har endnu ikke modtaget nogen, men fået en elev fra velkomstklassen lidt tidligere for at skabe plads til de nye flygtningebørn. SFO/klub: 3. klasserne starter snart i klub, og der er etableret besøgsordning sammen med primærpædagogen. Der afholdes afslutningsfest for 3. klasserne i SFO. Fest for 4. klase i klubben. 6. klasserne overgår til juniorklub. 6. klasserne har været til fest på Kongevejens Skole med stor succes. Børnehaven har fået mere plads i klubben og klubbens medarbejdere har etableret nyt kreaværksted. God proces i samarbjdet med børnehaven.
Medarbejdere: Forårets planlægning giver altid travlhed. En vis træthed breder sig i personalegruppen, men stemningen er fortsat god. Medarbejderne fortalte om de komplekse udfordringer og hensyn man tager i daglidagen. Bestyrelsen spurgte uddybende og mente at princip for samarbejde mellem skole og hjem kan understøtte medarbejderne.
Forældre: Lars orienterede om møde ang. status for omstillingsprogrammet på det specialiserede område. Der er en del ændringer i fht. Idet oprindelige udgangspunkt, men der er en oplevelse af at forældrene ikke inddrages. Mellemformer på alle skoler. Vi har bla. ”pusterummet”. Mellemformer er en forebyggende indsats der skal sende færre elever i behandlingstilbud. Forldrene har spurgt ind til effekten af omstillingsprogrammet, men ikke fået klaret svar. Der er politisk opbakningog lovning om mere medinddragelse. "Vandpytten” er lukket. Fokus på børn med sproglige udfordringer. Møde i skoledialog d. 23. marts med præsentation af den nye udvalgsformand Simon Phil og fokus på bygninger (vedligehold og prioriteringer)
Udvalg: Trafikudvalget er inviteret til workshop d. 22. april ang. Trafiksikkerhedsundersøgelsen. Lars sender link til ny undersøgelse.
Henrik bliver bedt om at kigge på udvalgslisterne.
Regnskab og budget
Henrik orienterede kort. Bestyrelsen havde bedt om at få en anden mere forståelig fremstiling end den sædvanlige rapport fra økonomisystemet, men det har ledelsen ikke nået. Betyrelsen beder endnu engangom en anden fremstilling og godkender ikke regnskabet. Bestyrelsen havde bedt om en oversigt over forbruget af vikarresurser. Henrik orienterede kort. Bestyrelsen var ikke tilfreds med fremstillingen og beder om en mere detaljeret oversigt. Bestyrelsen ønsker det bedst mulige grundlag for at føre tilsyn med skolens virke. Bestyrelsen spurgte til overforbruget af vikarmidler og om der var en sammenhæng med evt. mistrivsel i personalegruppen. Henrik pointerede at der er et generelt lavt sygefravær, men at der grundet et højt aktivitetsniveau er behov for vikardækning. Bestyrelsen beder om at få overblik over generelle tendenser i forbindelse med fravær og vikardækning.
Skolebestyrelsesvalg
Opstillingsmøde afholdes d. 6. april kl. 19.00
Gruppeordningen
Birgitte orienterede. Vores gruppeordning er normeret til 16 elever med ADHD. Vi har en velfungerende gruppeordning med elever i trivsel. Gruppeordningen er til målgruppen fra 0. – 6. klasse. Derefter visiteres eleverne til gruppeordningen på Heldagsskolen. Grundet omstrukturering på Heldagsskolen, hvor der etableres en gruppe for de mindste elever, skal vores elever fortsætte hos os. Vores tibud ændres således til målgruppen 4. – 9. klasse. Dette sker som en del af omstillingsprogrammet. Bestyrelsen konstaterer endnu engang at der ikke har været en inddragende proces.
Forårets planlægning
Timefordelingsplan (herunder forkortet skoleuge): Henrik orienterede om timefordelingsplanen. Ledelsen indstilede den fremsendte timefordelingsplan til godkendelse. Bestyrelsen ønskede uddybende forklaring og mente at man ikke på nuverende grundlag kunne godkende timefordelingsplanen. Henrik fremsender en ny mere detaljeret plan til behandling i bestyrelsen.
Majbørn: Vi regner med ca. 50 børn til opstart 1. maj. Christa og Flemming har holdt møde med daginstitutionerne for at følge op på overgangsprocedurerne. For at få plads i indskolingshuset flytter tredje årgang ned i medborgerhuset. Det giver også en god overgang for dem til klubtilbuddet
Tilbageflytning: Punktet blev udsat
Nyt om byggeriet
Ekstraordinært møde i skolebestyrelsen torsdag d. 24. marts kl. 19.00. Repræsentanter fra CUP og CAE orienterer om status.
Evt. samt punkter til næste møde
Ny regnskabsoversigt
Nyt vikarregnskab
Tendenser i personalefravær og generel trivsel (MUS samtaler)
Timefordelingsplan 2022 2023
Tilbageflytningsplan
Lukket møde.
Møderække:
3. maj
15. juni
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
7. møde i skoleåret 2021 2022
d. 3. maj 2022
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-19.00
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, vand og frugt
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder David Roberto Andreasen, kontorleder Charlotte Parmo Christensen, Nadia Berth
Afbud fra: Jannie, Sten, Flora, Rasul, Benny
Dagsorden
Godkendelse af referat fra d. 22. marts 2022
Referat godkendt. Velkommen til ny afdelingsleder David Roberto Andreasen
Meddelelser
Elever: Ingen meddelelser
Ledelse: Majbørnene er startet fint. Sen klassedannelse. De skriftlige prøver pågår pt. Mundtlige prøver afvikles i slutningen af maj og start juni. Sidste skoledag for 9. klasse er d. 17. juni med ændring af traditionen. Barberskum udskiftes med vandkamp. Fagfordelingen er i gang efter en planlægningsdag med alle lærere. MUS/trivselssamtaler er afviklet med alle medarbejdere. Der er en god medarbejdertrivsel og alle bakker op om alle (Lundtofteånden). Afskedsfest for 3. klasserne i SFO. Klubpædagog er fast overgangsperson.
Medarbejdere: Pædagoger i 0. klasse og 3. klasse er om rokeret i fht. Majbørnene. Det er en udfordring at vi er adskilt i tre huse. Valg af tillidsposter kan være en udfordring. Lærer Anna Teranella er valgt som medarbejderrepræsentant til skolebestyrelsen.
Forældre: Der er møde i skolerådet d. 31. maj. Forsinkelsen af byggeriet har været en ”mavepuster”. Udearealerne er ikke tilfredsstillende. Det opleves som en udfordring at flytte til Carlshøjvej 10. Forældrene spørger til det lille elevråd. Der afholdes fire møder i pavillonen. Status på elevrådet tages op som punkt ved næste møde. Bestyrelsen var inviteret til workshop om skolevejsprojekter. Orientering ved næste møde. I forbindelse med valg til skolebestyrelsen afholdes opstillingsmøde med interesserede. Afklaring om hvorvidt der skal afvikles valg eller om der er fredsvalg
Udvalg
Regnskab og budget
Vikarregnskab
Charlotte og Birgitte orienterede. Charlotte orienterede ud fra grafisk fremstilling af budgettildeling for hhv. skole, gruppeordning, SFO og klub, herunder de centralt udmeldte faste tildelinger. Charlotte orienterede om at skolen først ved budgetårets afslutning kan fordele over/underforbrug på budgetposter. Vikarudgifter og sammenhæng med sygefravær blev gennemgået.
Forårets planlægning
Timefordelingsplan til vedtagelse (herunder forkortet skoleuge)
Henrik orienterede. De øgede frihedsgrader giver skolen mulighed for at forkorte elevernes skoleuge ved at bruge to voksne i undervisningen. Drøftelse af skoleugens længde (især på mellemtrinnet). Timefordelingsplanen blev godkendt. Bestyrelsen spurgte til de gode erfaringer med den kortere skoledag i Corona tiden. Vi arbejder med udvikling inden for rammerne beskrevet af LTK og Undervisningsministeriet, også set i forhold til udvikling af læringsmiljø/rum. Skolerådet er involveret i de gode erfaringer i fht. Center for Uddannelse og Pædagogik. Tages op i bestyrelsens profiludvalg.
Høringssvar. Forslag til forenklinger af styring på skoleområdet. Deadline d. 16. maj
Bilag vedlægges.
Lars og Birgitte orienterede. Lars anbefaler at bestyrelsen tilslutter sig det fælles høringssvar fra Skolerådet
Revidering af principper:
Princip for kommunikation
Princip for kontaktforældre
Lars gennemgik historik og proces omkring udarbejdelse af principperne. Princip for samarbejde mellem skole og hjem er fortsat under behandling i arbejdsgruppen. Input fra bestyrelsen. Lars indskriver rettelse i princip for kontaktforældre. Drøftelse af bla. Kommunikationsplatforme (AULA, Teams, Meebook). Lars indskriver rettelse i princip for kommunikation.
Byggesagen
Birgitte orienterede. Bestyrelsen har skrevet brev til og afholdt møde med direktøren for CUP. Der er fundet ekstra resurser til legeredskaber ved pavillonen samt udjævning af jordhøjen. Man vil se på det øgede slid i indskolingshuset. Pedelboligen males, så den kan anvendes til møder etc. Kælderen på C10 er istandsat og kan nu anvendes som arbejsrum. Elevrådet udarbejder regelsæt for anvendelsen. Elevtrivsel rejses til politisk niveau, CUP har modtaget input fra medarbejderne.Skolen for fortrinsret til booking af forløb på Naturskolen og evt. LIFE. Forløbet for femte årgang på Frilandsmuseet fortsætter næste skoleår, madkundskabsforløb ude af huset, fortrinsret til faglokaler på naboskolerne. Skolen vil iværksætte trivselstiltage for ikke at miste elever og medarbejdere. Der iværksættes APV for medarbejderne.
Evt. herunder punkter til næste møde d. 15. juni.
Princip for samarbejde mellem skole og hjem, årshjul/temaer ved forældremøderne, forældreovertagelsesdag, info fra elevrådene, trafik og skolevejsprojekter
Lukket møde.
Møderække:
3. maj
15. juni (forlænget møde)
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne
Skolebestyrelsen
møde i skoleåret 2021 2022
d. 15. juni 2022
Sted: Indskolingshuset
Tid: 17.00-20.00 (forlænget møde med spisning)
Ordstyrer: Lars
Forplejning: Kaffe, te, sommermiddag elller lignende
Referent: Henrik Fromberg
Inviteret: Afdelingsleder Christa Elkjær Dvinge, afdelingsleder David Roberto Andreasen, Nadia Berth
Afbud fra: Sten Rasmussen
Dagsorden
Godkendelse af referat fra d. 3. maj 2022
Referat godkendt
Meddelelser
Elever: David har oprettet en instagramprofil. Bør promoveres på C10. Kælderen på C10 er sat i stand. Ind til videre behandler eleverne rummet pænt. Eleverne ønsker klarere og friere regler for mad og måltidspolitikken samt mobilpolitikken og at reglerne ophænges på C10. Eleverne fra 9. årgang har givet udtryk for et ønske om flere aktiviteter på tværs af klasserne og årgangene. De har ligeledes givet udtryk for, at der er for mange test og undervisning målrettet eksamen. Eleverne ønsker gerne tre standpunkter årligt for at have bedre mulighed for at forbedre karaktererne. Ønske om bedre information om byggeriet. Video af lokaler etc. Ønske om flere elevrådsmøder, evt. uden lærerstyring. Ønske om koordinerede møder mellem det lille og det store elevråd. Eleverne spørger til sundhedsplejerskens indsats på årgangene og mulighed for rådgivning
Ledelse: Skoleårets afslutning nærmer sig. Fagfordelig og skemalægning er på vej. To nye ansatte lærere. Sidste skoledag for 9. årgang d. 17. juni. Det bliver en festdag, med show i lundtoftehallen, karamelkast, fodboldkamp mellem elever og lærere afsluttende med vandkamp. Dagen er fastlagt som alm. Skoledag. Sidste uge med flyttedag, ekskursioner, grøn dag på Troldehøj, reception for afgående medarbejdere og dimission for 9. årgang. Miniidrætsdagen var en succes efter rigtig godt forarbejde af pædagoerne. På baggrund af forlængelsen af byggeriet, har vi modtaget ekstra resurcer. Jordhøjen udjævnes så den kan bruges til leg, der indkøbes udendørs bordfodbold og bordtennis. 7. klasserne kan komme på madlejr som del af hjemkundskabsundervisningen. Arrangementer for at fremme elevtrivsel. Lærerne planlægger første arrangement og eleverne skal herefter komme med input og gode forslag. Forlænget pædagogisk weekend for hele personalegruppen planlægges med fællesskab og trivsel på dagsordenen. Vi arbejder på mulighederne. Info til forældre om ”forældreteamdag” udsendes. Fællespasning for kommunens SFO/klubbørn planlægges. De første børn har været på besøg. Vi skal i år have fællespasning for ca. 25 ukrainske børn i alderen 6 – 12 år. I den forbindelse ansættes to ukrainske medarbejdere midlertidigt. Løvspringsfesten i klubben var en succes. Mini-OL vender tilbage (kan C10 inddrages?) I SFO er der startet to grupper af majbørn med 25 børn i hver. Man arbejder med forskellige elevkonstellationer for at kvalificere klassedannelsen.
Medarbejdere: Det bliver dejligt med sommerefrie.
Forældre: Nordeafonden støtter mere udeliv. Skolerådet har afholdt møde om høringssvar. SB er inviteret ind i en følgegruppe ang. Omstillingsprogrammet for det specialiserede område. Der har været et par møder. Input fra ledelsen ønskes. Bestyrelsen spørger til omgangstonen/sprogbruget på skolen: Elev/elev, elev/voksen, voksen/elev. Der er en oplevelse af en forråelse af tonen og at de voksne taler hårdere til eleverne. Eleverne kan ikke genkende problemstillingen. Drøftelse af omgangstonen. Et godt læringsmiljø er også en god tone. Medarbejderne har altid fokus på tonen i klassen og anerkender at man undertiden må være meget tydelig over for nogle elever. Drøftelse af sanktionsmuligheder såfremt eleverne overskrider grænserne. Bestyrelsen spørger til APV. Arbejdsmiljet er altid på dagsordenen ved MED møder. OBS på at forældre også kan være udfordrende over for medarbejderne. Den gode tone sættes på dagsordenen i den nye bestyrelse.
Udvalg: Ingen meddelelser
Godkendelse af princip - Samarbejde mellem skole og hjem
Små rettelser. Princippet blev godkendt
Årshjul og temaer ved forældremøder
Tages op i den nye bestyrelse
Status på elevrådet (lille og stort)
Det lille elevråd (mellemtrin) afholder fire møder om året. Det foreslås at afholde nogle møder fælles med det store elevråd. Der er et mini elevråd i indskolingshuset som feks. Har drøftet rengørnig og god adfærd på gangene. Eleverne foreslår at det er formanden som er ordstyrer ved møderne og at nogle møder er uden voksendeltagelse. Der bør afholdes klassemøde inden elevrådsmøderne.
Trafiksituationen og skolevejsprojekter
Tobias orienterede. Tobias deltog i en kommunal workshop om skolevejsprojekter i april. Man skulle have udpeget farlige/problematiske steder på skolevejen på facebook. Tobias har indtegnet flere farlige steder. LTK planlægger at trafikseikre rundkørsln i Ørholm ved at flytte fodgængerovergangen på Kulsviervej, samt forhøje indkørslen til rundkørslen. Forlængelse af afsætningspladsen på Nøjsomhedsvej, flytning af busstoppested på Nøjsomhedsvej, nyt fartdæmpende bump ved trappen til SFO som overgang til boldbanerne.
Høringssvar: Ukrainske flygtninge
Kort drøftelse. Børnene starter i velkomstklasser, men fordeles derefter på skolerne. Obs på fordeling. Sker det efter distrikt eller hvor der er plads? Tilføres der resurser til de modtagende skoler? Bestyrelsen tilslutter sig det fælles høringssvar fra skolerådet. Lars skriver.
Høringssvar: Klassedannelse 2023/2024
Drøftelse af det indbyggede forslag om at at flytte gruppeordningen til hovedbygningen. Bestyrelsen udtrykker ønske om en reel høringsproces. Drøftelse af de forskellige forslag. Det giver ikke mening at fastholde skoledistriktet. Bestyrelsen ønsker udvidelse af skoledistriktet for på længere sigt at sikre 3 spor. Drøftelse af det økonomiske perspektiv. Desuden ønskes hensyntagen til sikker skolevej.
Evt. og punkter til de næste dagsordener.
Forældreteamdag i fbm. pædagogisk weekend.
Tages op ved første møde i den nye bestyrelse
Sprogbrug og den gode tone
Temaer ved forældremøder
Lukket møde.
Intet.
Møderække:
Første møde i den nye skolebestyrelse: Tirsdag d. 16. August kl. 17.00 – 20.00
Udarbejdelse af dagsorden ca. én uge inden møderne